News

ANPC primeşte acum sesizări şi pe WhatsApp.  Număr special pentru reclamaţiile clienţilor nemulţumiţi

ANPC va pune la dispoziția publicului numărul de telefon 0790.219.551 pentru transmiterea sesizărilor legate de neregulile semnalate. Numărul poate fi accesat pe WhatsApp.
07.02.2022 | 18:28
ANPC primeste acum sesizari si pe WhatsApp Numar special pentru reclamatiile clientilor nemultumiti
ANPC a deschis un canal de comunicare pe WhatsApp cu consumatorii nemulțumiți. Credit foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a pus la dispoziția cetățenilor care vor să facă sesizări pentru diferite nereguli un număr special de telefon: 0790.219.551, notează G4 Media.

Acest număr special de telefon poate fi folosit doar în aplicația WhatsApp. După cum au transmis oficialii ANPC, acest număr poate fi folosit pentru a transmite sesizări urgente.

ADVERTISEMENT

În plus, trebuie precizat că consumatorii nemulțumiți pot trimite pe WhatsApp doar imagini și fotografii către reprezentanții ANPC. Ei mai adaugă că acest număr nu poate fi folosit pentru apelurile de voce sau video.

Numărul de telefon urmează să fie folosit pentru raportarea facturilor la energie electrică și gaze naturale despre care consumatorii cred că sunt nejustificat de mari. De asemenea, prin intermediul aplicației pot fi depuse plângeri legate de facturile care nu au fost corectate.

ADVERTISEMENT

Consumatorii pot folosi această formă de comunicare online pentru a transmite informații și plângeri despre produsele și serviciile care ar putea pune în pericol diferite persoane.

Mesajele trimise de consumatori vor fi analizate de către comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Ei vor fi cei care vor decide care sunt sesizările pe care le pot prelua și cum urmează să fie tratate.

ADVERTISEMENT

Oficialii ANPC au mai transmis că opțiunea consumatorilor de a trimite sesizări pe WhatsApp nu va înlocui opțiunile clasice de alertare a autorităților.

Cei nemulțumiți de produsele sau serviciile de care beneficiază pot cere ajutorul autorităților prin formulare fizice sau prin plângerile de pe site-ul instituției.

ADVERTISEMENT

“Primirea reclamaţiilor de la consumatori se face la sediile Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor sau la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, în funcţie de raza teritorială în care îşi desfăşoară activitatea operatorul economic reclamat. Reclamaţiile se fac în format scris – transmise prin poştă -, în format electronic sau se depun personal, pentru soluţionarea acestora urmându-se procedura prevăzută de lege”, au mai adăugat reprezentanții ANPC.

Formularul pentru reclamații online AICI.

Ce măsuri a mai luat ANPC în ceea ce privește criza facturilor?

De la începutul controverselor publice legate de facturile crescute la energie electrică și la gaze naturale, ANPC a anunțat că va prelua reclamațiile cetățenilor pe site-ul instituției sau la numărul 021.9551.

“Atunci când primim o factură, trebuie să ne adresăm operatorului economic pentru a soluţiona acea problemă. Acolo unde nu există înţelegere, ne vom adresa Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului la numărul de telefon 021.9551 sau pe site-ul autorităţii – www.anpc.gov.ro”, au transmis reprezentanții ANPC.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu...
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu jumătate de echipă a lui Real Madrid”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
O nouă moarte suspectă în Rusia. Era un personaj important
O nouă moarte suspectă în Rusia. Era un personaj important
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant