ADVERTISEMENT
Fotbal international

Ansu Fati a înscris primul său gol în Champions League! A devenit cel mai tânăr marcator din istoria competiției. VIDEO

Autor: Andrei Șchiopu | 11.12.2019 | 00:16
Ansu Fati a înscris primul său gol în Champions League! A devenit cel mai tânăr marcator din istoria competiției. VIDEO
Ansu Fati. Sursă foto: twitter

Ansu Fati a strălucit din nou pentru Barcelona, de această dată în Champions League, împotriva lui Inter Milano. Puștiul catalanilor a reușit să marcheze golul victoriei și a devenit cel mai tânăr marcator din istoria competiției.

ADVERTISEMENT

Ansu Fati, primul gol în Champions League

Ansu Fati a intrat pe teren în minutul 84 al confruntării cu Inter Milano și a avut nevoie de doar trei minute pentru a marca golul victoriei. Totodată, Fati a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii Campionilor la 17 ani, 1 lună și 10 zile.

Ansu Fati este noua perlă a Barcelonei și a reușit să înscrie în actualul sezon încă două goluri în nouă meciuri din La Liga, iar partida cu Internazionale Milano a fost a treia pe care Fati a jucat-o în Champions League.

Ansu Fati este și cel mai tânăr fotbalist din istoria Barcelonei care evoluează în Champions League. La doar 16 ani și 351 de zile, Ansu Fati a fost titular în atacul Barcelonei la partida de pe Signal Iduna Park împotriva Borussiei Dortmund (0-0), când a fost înlocuit, parcă în mod simbolic, de Lionel Messi la pauză.

ADVERTISEMENT

Ansu Fati și-a prelungit contractul cu Barcelona

În urma evoluțiilor foarte bune, Ansu Fati și-a prelungit contractul cu Barcelona până în 2022, iar șefii catalani i-au mărit clauza de reziliere de la 100.000.000 de euro la 170.000.000 de euro.

În momentul în care va semna primul său contract de fotbalist profesionist, clauza de reziliere din contractul lui Ansu Fati va crește automat la 400.000.000 de euro.

Ansu Fati este foarte bucuros pentru că are șansa să joace din când în când în echipa mare a Barcelonei și a declarat că La Masia este cea mai bună școală de fotbal din lume și datorită a ce a învățat în Academie a devenit atât de bun, în ciuda vârstei fragede.

ADVERTISEMENT

„La Masia este pentru mine cea mai bună școală din lume. M-au ajutat încă din prima zi în care am ajuns aici și le sunt recunoscători oamenilor care lucrează acolo. Am învățat multe lucruri de la oamenii de acolo”, a spus Ansu Fati.

Pe 10 octombrie, Ansu Fati a ales să joace pentru naționala Spaniei, deși el putea opta să evolueze și pentru naționala Guineei-Bissau.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
Top 3 cele mai citite
Ţara Galilor
Ţara Galilor
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!