Fotbal international

Ansu Fati, debut de vis în noul sezon pentru Barcelona! De ce nu a putut primi trofeul pentru cel mai bun jucător al meciului

28.09.2020 | 17:48
Ansu Fati debut de vis in noul sezon pentru Barcelona De ce nu a putut primi trofeul pentru cel mai bun jucator al meciului
ADVERTISEMENT

Barcelona a spulberat Villareal cu 4-0, scor stabilit încă de la pauză, iar pe Camp Nou pare că e începutul unei noi ere, în care jucători tineri precum Ansu Fati preiau frâiele de la jucătorii cu experiență.

Renașterea Barcelonei este mai vizibilă și datorită puștiului care a doborât recorduri pe bandă rulantă pe Camp Nou, deși are doar 17 ani și poate fi un jucător care să scrie istorie pentru catalani.

ADVERTISEMENT

Tânărul atacant a reușit două goluri în doar patru minute în meciul cu Villareal și a fost cel mai bun jucător de pe teren, eclipsându-l chiar și pe Lionel Messi, care a reușit să marcheze doar dintr-un penalty, obținut tot de Ansu Fati, însă nu a putut fi desemnat omul meciului dintr-un motiv incredibil.

Ansu Fati nu a fost desemnat omul meciului pentru că era minor

Deoarece sponsorului acestui trofeul este o băutură alcoolică, berea Budweiser, Ansu Fati nu a putut fi nominalizat omul meciului, datorită faptului că este încă minor, deși va împlini 18 ani pe 31 octombrie.

ADVERTISEMENT

În Spania, fiind interzis consumul de alcool sau asocierea unui minor cu un brand de băuturi alcoolice, Jordi Alba, veteranul de 31 de ani, care i-a dat și o pasă de gol lui Ansu Fati, a fost desemnat cel mai bun jucător de pe teren.

Cel mai tânăr marcator din istoria naționalei Spaniei, a fost cel mai periculos jucător de pe teren și a creat deranj în apărarea celor de la Villareal, până când a fost schimbat în minutul 70 cu Dembele și cu siguranță ar fi meritat să primească acest trofeu, care poate însemna mult pentru un tânăr jucător.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi este cel care îl îndrumă pe Ansu Fati: ,,Să joc cu Messi pe teren e un vis devenit realitate”

Pentru Ansu Fati, faptul că joacă în aceeași echipă cu Lionel Messi este un vis împlinit și îl motivează să fie din ce în ce mai bun, din ce în ce mai multe voci, spun sus și tare că Ansu Fati reprezintă viitorul Barcelonei și deși catalanii au primit oferte fabuloase pentru atacant, clubul i-a prelungit deja contractul.

După meciul cu Villareal, puștiul-minune al Barcelonei a declarat pentru Goal.com,,Să joc cu Messi pe teren este un vis pe care îl aveam de mic copil, iar acum este realitate”, a declarat fericit Ansu Fati, pentru care Messi este mentor și sfătuitor:

ADVERTISEMENT

,,Îmi dă foarte multe sfaturi, mă ajută foarte mult pe teren și la antrenamente, dar și în afară, iar asta mă face foarte fericit”, a mai declarat Ansu Fati pentru aceeași sursă.

Ronald Koeman este și el impresionat de tânărul fotbalist: ,,L-am criticat după amicalul cu Elche, dar astăzi a jucat extraordinar, a fost foarte direct și pragmatic și am știut să îi exploatăm la maxim calitățile”, a declarat Koeman după debutul pe banca Barcelonei, încheiat cu o victorie clară.

Fericit, fotbalistul a avut un mesaj pentru suporterii Barcelonei după victoria din primul meci al sezonului, dar și pentru colegii săi de la Barcelona:

Ansu Fati nu are de gând să se oprească aici și vrea să fie din ce în ce mai bun: ,,Vreau să-mi îmbunătățesc jocul zi de zi și să continui să învăț de la coechipierii mei, pentru că sunt cei mai buni și încearcă să mă ajute permanent”, a mai spus Ansu Fati, care a reușit să intre în grațiile antrenorului olandez:

,,E un jucător foarte tânăr, care are nevoie să joace, iar astăzi a arătat că are un viitor strălucit la Barcelona și sunt foarte fericit pentru el”, a mai adăugat Ronald Koeman.

ADVERTISEMENT