News

Ansu Fati înscrie din nou și devine cel mai tânăr marcator din istoria El Clasico!

24.10.2020 | 18:45
Ansu Fati inscrie din nou si devine cel mai tanar marcator din istoria El Clasico
ADVERTISEMENT

Ansu Fati înscrie din nou pentru Barcelona și este cel mai tânăr marcator din istoria El Clasico, ba mai mult, a devenit cel mai bun marcator din istoria campionatului Spaniei, care nu a împlinit 18 ani.

Ansu Fati a înscris în minutul nouă al meciului de pe Camp Nou cu Real Madrid, după ce Valverde a deschis scorul în minutul 5 al meciului în care Zinedine Zidane își poate juca postul.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, fanii Barcelonei au cel puțin un motiv în plus să se bucure după reușita lui Fati, care a marcat golul cu numărul 400 al Barcelonei în poarta lui Real Madrid.

Ansu Fati îl detronează pe Raul Gonzalez în topul celor mai tineri marcatori din El Clasico

Noua senzație a Barcelonei, Ansu Fati este singurul jucător minor care a înscris în El Clasico. Raul Gonzalez era cel mai tânăr marcator din istoria derby-ului Spaniei, înscriind în poarta catalanilor la 18 ani și 31 de zile, dar și pe legenda Barcelonei, Alfonso Navarro, care a înscris pe 30 martie 1947 împotriva madrilenilor, pe stadionul Les Cortes, cu o zi înainte să împlinească 18 ani!

ADVERTISEMENT

Ansu Fati nu este la primul Clasico, sezonul trecut jucând ultimele șapte minute, după ce a intrat pe teren în locul lui Antoine Griezmann. Fati e de neoprit și are șase goluri în acest început de sezon: cinci în campionat și unul în grupele Champions League, unde a reușit să bată un nou record.

Sezonul trecut, puștiul cu origini în Guineea Bissau a jucat 24 de partide în tricoul Barcelonei și a înscris șapte goluri, reușind și primul gol în Champions League, dar și pentru naționala Spaniei.

ADVERTISEMENT

Ansu Fati a devenit cel mai bun marcator din istoria campionatului Spaniei care nu a împlinit 18 ani

Cu golul din meciul cu Real Madrid, Fati a ajuns la unsprezece goluri în tricoul Barcelonei și l-a depășit pe Bojan Krkic, un alt tână talent al Barcelonei care reușise 10 goluri până la vârsta de 18 ani.

Atacantul Barcelonei va împlini 18 ani pe 30 octombrie și este la egalitate în topul celor mai buni marcatori din istoria Spaniei cu Jose Iraragorri (Athletic Bilbao), care a jucat la pentru basci între 1929 și 1936, timp în care a reușit eventul de patru ori.

ADVERTISEMENT

Perfomanțele lui Ansu Fati sunt cu atât mai remarcabile dacă îl comparăm cu Lionel Messi, care la vârsta lui abia înscria un gol pentru Barcelona, în timp ce puștiul-minune al Barcei este titular meci de meci și doboară record după record.

 

 

 

ADVERTISEMENT