Fotbal international

Cât de bun e Ansu Fati, “perla” Barcelonei? Puştiul catalanilor, acelaşi număr de goluri cât transferurile de 150 de milioane de euro ale lui Real Madrid

03.02.2020 | 17:03
Cat de bun e Ansu Fati perla Barcelonei Pustiul catalanilor acelasi numar de goluri cat transferurile de 150 de milioane de euro ale lui Real Madrid
ADVERTISEMENT

Ansu Fati este unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști din lume, iar puștiul Barcelonei continuă să impresioneze în echipa catalanilor și are cifre mai bune în campionat decât trei dintre puștii minune de la Real Madrid.

Ansu Fati, același număr de goluri în La Liga cât trei dintre atacanții lui Real Madrid

Ansu Fati a reușit o „dublă” în ultima partidă de campionat cu Levante (2-1), ambele goluri fiind înscrise din pasele lui Lionel Messi. În urma reușitelor, Fati a ajuns la patru goluri în actuala ediție din La Liga, cât trei dintre atacanții promițători de la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Luka Jovic, Rodrygo și Vinicius au reușit să înscrie în campionat, împreună, tot atâtea goluri cât Ansu Fati. Cei 3 jucători au fost achiziţionaţi de Real Madrid pentru suma totală de 150 de milioane de euro

Ansu Fati vs. 3 dintre atacanții lui Real Madrid:

  • Ansu Fati (Barcelona) – 4 goluri în La Liga
  • Luka Jovic (Real Madrid) – 1 goluri în La Liga
  • Vinicius (Real Madrid) – 1 gol în La Liga
  • Rodrygo (Real Madrid) – 2 gol în La Liga
ADVERTISEMENT

Ansu Fati, cel mai tânăr marcator al unei duble din La Liga

În urma celor două goluri reușite, Ansu Fati a devenit cel mai tânăr marcator al unei „duble” din La Liga. La 17 ani și 94 de zile, Fati l-a detronat pe Juanmi Jimenez, fostul atacant al lui Real Zaragoza, care stabilise recordul în 2010.

„La Masia este pentru mine cea mai bună școală din lume. M-au ajutat încă din prima zi în care am ajuns aici și le sunt recunoscători oamenilor care lucrează acolo. Am învățat multe lucruri de la oamenii de acolo”, a spus Ansu Fati.

ADVERTISEMENT

Pe 10 octombrie, Ansu Fati a ales să joace pentru naționala Spaniei, deși el putea opta să evolueze și pentru naționala Guineei-Bissau.

  • 17 ani a împlinit Ansu Fati pe 31 octombrie
  • 40.000.000 de euro este cota de piață a lui Ansu Fati, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT