Fotbal international

Ansu Fati va fi operat pentru a patra oară. Când ar putea juca din nou atacantul Barcelonei

04.05.2021 | 16:26
Ansu Fati va fi operat pentru a patra oara Cand ar putea juca din nou atacantul Barcelonei
ADVERTISEMENT

Ansu Fati, unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști din lume, trăiește un veritabil coșmar. Atacantul de 18 ani al Barcelonei va suferi o nouă intervenție chirurgicală, a patra în mai puțin de o jumătate de an.

El Mundo Deportivo notează că fotbalistul Barcelonei va fi operat, joi, de către medicul care are grijă și de vedetele din echipa națională a Portugaliei.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul născut în Guineea-Bissau s-a accidentat în luna noiembrie a anului trecut, în timpul unei partide cu Betis Sevilla, câștigată de catalani cu scorul de 5-2.

Cel puțin încă două luni de pauză

În meciul amintit, Ansu Fati a suferit o ruptură la nivelul meniscului, iar durata pentru recuperare era estimată, inițial, la patru luni. Între timp fotbalistul a fost supus la trei artroscopii în încercarea medicilor de a-i salva meniscul.

ADVERTISEMENT

Pentru că tratamentele nu au avut rezultatul scontat de specialiști, aceștia au decis că cel mai bine este ca meniscul afectat să fie îndepărtat total.

Astfel, sezonul în curs este încheiat pentru Ansu Fati care, conform estimărilor medicilor, va avea nevoie de cel puțin șase săptămâni de recuperare înainte să poată reveni la antrenamentele echipei, Cel mai probabil atacantul se va alătura coechipierilor în luna iulie.

ADVERTISEMENT

A debutat la Barcelona la nici 17 ani

Ansu Fati este un fotbalist crescut la celebra academie a Barcelonei, La Masia. Născut în Guinea Bissau, Fati este al doilea cel mai tânăr jucător din istoria Barcelonei care a jucat la nivel de primă ligă, debutând la 16 ani şi 300 de zile, tocmai într-un meci cu Betis Sevilla.

În ciuda originilor africane, Ansu Fati a ales să evolueze pentru naționala Spaniei, pentru care a strâns deja 4 meciuri și a marcat un gol, pe 6 septembrie 2020, într-un meci câștigat de iberici cu 4-0 în fața Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Interesant este că înainte de a ajunge la Barcelona, fotbalistul și familia lui au avut o ofertă mult mai bună din punct de vedere financiar de la Real Madrid, însă proiectul Barcelonei şi celebra academie au fost factorii determinanţi pentru a alege Nou Camp în loc de Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT
Tags: