News

Foto. Antalya, paradisul fotbaliştilor! Cum arată fortăreaţa FCSB!

Antalya este destinaţia preferată a multor echipe din Europa pentru pregătirea de iarnă. Temperaturile ridicate şi condiţiile foarte bune fac din această staţiune una dintre cele mai căutate de echipele profesioniste.
08.01.2018 | 21:22
Foto Antalya paradisul fotbalistilor Cum arata fortareata FCSB

Aşa cum deja ne-am obişnuit, Antalya este o destinaţie tradiţională a echipelor româneşti pentru pregătirea de iarnă. În jurul staţiunii sunt foarte multe resorturi de 5 stele care oferă cele mai bune condiţii pentru pregătire.

În plus, temperaturile mari, aproximativ 20-21 de grade în ianuarie, conving multe echipe europene să efectueze cantonamente aici. Vara, Antalya este o staţiune turistică foarte populată, mii de oameni aterizând zilnic pe aeroportul internaţional. VEZI FOTO SUS ÎN GALERIE 

Iarna, aeroportul este destul de pustiu, iar cei cu care am avut primele contacte, ne-au ghicit din start: “Sunteţi aici pentru fotbal, nu?” Dăm din cap aprobator şi persoana care ne-a preluat de la aeroport ne spune: “Cam toată lumea vine pentru fotbal în luna ianuarie aici” .

Marea Mediterană se întâlneşte cu munţii 

Sunt foarte multe resorturi de 5 stele care acordă reduceri importante pentru echipele de fotbal. În această iarnă, doar din Liga 1 vin Steaua, CS U Craiova, CSM Poli Iaşi, FC Botoşani, Gaz Metan, Juventus Bucureşti, Concordia Chiajna şi Sepsi. Toate au ales Antalya ca destinaţie pentru cantonamente. 

Dar, odată ajunşi aici, aflăm că echipele mari din Turcia au stabilite cantonamentele în Antalya sau în staţiunile limitrofe, cum e Belek. Fenerbahce sau Beşiktaş sunt în cantonament la câţiva kilometri distanţă una de alta. Şi echipa lui Şumudică, Kayserispor, are programat stagiul de pregătire în această staţiune. 

Mai mult, unele resorturi au mai multe cluburi de fotbal cazate. În Turcia şi formaţiile din ligile inferioare îşi permit cantonamente de iarnă în resorturi de 5 stele, ceea ce spune foarte multe despre forţa financiară a fotbalului turc. 

Am vizitat un astfel de resort şi condiţiile sunt impecabile pentru pregătire. Vremea este perfectă pentru fotbal, peste 20 de grade constant în timpul zilei, iar terenurile de pregătire au gazon perfect. După antrenamente, fotbaliştii se pot relaxa pe malul mării Mediterane, unde au o privelişte superbă, Marea Mediterană întâlnindu-se cu munţii Taurus. (VEZI FOTO SUS ÎN GALERIE)

În plus, în cadrul resortului, jucătorii au multe facilităţi şi posibilităţi de relaxare: SPA, biliard, tenis, tenis de masă, piscină interioară, piscină exterioară, toate sunt la dispoziţia lor. 

Resortul FCSB, o fortăreaţă

Aşa cum ne-a obişnuit în ultimii ani, în pregătiri, Steaua se va antrena într-un resort care seamănă cu o fortăreaţă. Nimeni nu are acces din exterior în cadrul complexului la antrenamente decât dacă este deschis. VEZI FOTO SUS ÎN GALERIE 

Din exterior nu se poate vedea nimic, gardurile resortului fiind imense, care aduc aminte de fortăreţele militare. Hotelul la care vor fi cazaţi roş-albaştrii este unul dintre cele mai lăudate din zona Antalya de către companiile de turism. 

Steaua va avea un singur meci amical în Antalya, împotriva lui Olimpik Doneţk, meci programat pe data de 18 ianuarie. Cantonamentul din Turcia este axat mai mult pe pregătirea fizică, vicecampionii având programate 5 meciuri de pregătire în al doilea cantonament al iernii, programat în Spania. 

 

 

Tags: