Fotbal intern

Ante Puljic, interviu eveniment: “Sunt ca vinul, mai bun pe măsură ce trece timpul!” Adevărul despre transferul la FCSB: “Am venit la București pentru Rednic, nu pentru Gigi!” EXCLUSIV

25.10.2019 | 17:25
Ante Puljic, interviu eveniment Când tot citesc că Dinamo intră în insolvență, nu mă simt confortabil Adevărul despre transferul la FCSB Am venit la București pentru Rednic, nu pentru Gigi! EXCLUSIV FOTO: Ante Puljic in meciul de fotbal dintre FCSB si Dinamo Bucuresti, din cadrul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti,
ADVERTISEMENT

Ante Puljic este unul dintre cei mai iubiți jucători de la Dinamo. Fundașul croat a revenit după 3 ani în Șoseaua Ștefan cel Mare, într-un moment dificil pentru “câini”, însă a dovedit în meciurile jucate că este cel mai bun transfer al verii. Idol al galeriei dinamoviste, Puljic a fost dorit insistent și de rivalii de la FCSB, însă Gigi Becali nu a reușit să îl transfere când s-a ivit posibilitatea, Mircea Rednic deturnându-l din drumul spre roș-albaștri.

Ante Puljic, interviu eveniment: “Nu a fost ușor să vin, dar știam că echipa nu e atât de rea precum se spune”

“Fundașul de fier” al lui Dinamo a acordat un interviu eveniment pentru FANATIK în care a vorbit și despre subiectele “fierbinți”: vânzarea clubului de către Negoiță și eventualul transfer la FCSB. Puljic a fost acolo și când s-a stins Patrick Ekeng, povestind calvarul prin care au trecut jucătorii lui Dinamo după tragedie și faptul că nu mai voiau să joace finala Cupei României cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Ai meciuri foarte bune de când ai revenit la Dinamo. Cum te simți la club?

– Mă simt foarte bine. În sfârșit, sunt la 100% pregătit din toate punctele de vedere. Pentru mine este foarte important asta pentru că pot da totul pe teren. Este foarte important că nu am accidentări și că mă simt bine.

Te-ai întors după 3 ani la Dinamo. Ce s-a schimbat de atunci? 

– Hai să spunem că sunt multe lucruri bune care au rămas. Da, baza de aici, de la Săftica, s-a schimbat. Terenurile sunt mai bune ca înainte. Este normal să se mai schimbe lucrurile după atâta timp: jucători, antrenori, însă sunt multe lucruri care au rămas.

ADVERTISEMENT

În momentul în care ai venit la Dinamo, echipa era foarte jos în clasament, erau probleme mari. Mulți fotbaliști nu vin la o echipă în perioadele grele…

– Apreciez foarte mult Dinamo, de când am jucat pentru prima dată aici. Pentru mine este un club foarte mare, este foarte frumos să joci aici, mai ales când ai rezultate pentru că sunt mulți suporteri. Nu a fost ușor, dar am crezut că echipa nu este atât de rea precum se spune și speram să putem face rezultate mai bune. Să știi că atmosfera nu era deloc rea, în ciuda rezultatelor. Era o atmosferă bună în vestiare și acum, cu trei-patru rezultate pozitive, atmosfera între jucători este foarte bun. Avem încredere în noi și o să vedem pe teren dacă putem sau nu să dovedim că avem calitate. În meciurile cu FCSB și Gaz Metan am dovedit asta. Vrem să luptăm pentru play-off.

ADVERTISEMENT
Ante Puljic, interviu eveniment:
Ante Puljic, interviu eveniment: “Când tot citesc că Dinamo intră în insolvență, nu mă simt confortabil” Adevărul despre transferul la FCSB: “Am venit la București pentru Rednic, nu pentru Gigi!” FOTO: Ante Puljic si Razvan Oaida in meciul de fotbal dintre FCSB si Dinamo Bucuresti, din cadrul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti

“Nu vreau să mint, Dinamo nu a fost prima opțiune pentru mine. Dar am acceptat această oportunitate”

Mircea Rednic este una dintre persoanele apropiate ție. Te-a dorit mult în stagiunea trecută la Dinamo, dar de ce nu ai mai ajuns?

– Mircea este un antrenor pe care îl respect mult. În multe situații m-a ajutat foarte mult. Am fost la două-trei cluburi cu el, însă când am fost la arabi a fost foarte dificil. Nu puteau juca mulți străini și antrenorul îi prefera pe cei din atac. Dar, după ce am început să jucăm prost și să pierdem, a început să mă bage în teren. Apoi, Mircea a vrut să mă aducă aici, însă a fost o situație dificilă și nu s-a putut.

ADVERTISEMENT

Discuți des cu Mircea Rednic? 

– În ultima perioadă nu prea. L-am mai sunat să văd cum se simte, ce mai face familia. Este normal cred eu. Pentru că e normal să comunici cu oamenii care îți sunt apropiați.

În vară se spunea că au fost șanse mici să mai vii, în condițiile în care Mircea Rednic s-a certat cu patronul și a părăsit echipa…

– În începutul verii, nu vreau să mint, Dinamo nu a fost prima opțiune pentru mine. Mă gândeam la altceva pentru cariera mea, dar la final am acceptat această nouă șansă, această întoarcere. Vreau să fac lucruri pozitive și vom vedea ce se întâmplă. Am contract pe doi ani și dacă lumea este fericită cu mine aici, poate voi rămâne. Vom vedea.

Ante Puljic, interviu eveniment Când tot citesc că Dinamo intră în insolvență, nu mă simt confortabil Adevărul despre transferul la FCSB Am venit la București pentru Rednic, nu pentru Gigi! EXCLUSIV (1)
Ante Puljic, interviu eveniment Când tot citesc că Dinamo intră în insolvență, nu mă simt confortabil Adevărul despre transferul la FCSB Am venit la București pentru Rednic, nu pentru Gigi! EXCLUSIV

“Am venit aici să mă întâlnesc cu Mircea Rednic. Am auzit și eu că m-ar fi sunat Gigi Becali, dar nu știu nimic”

Chiar dacă ai plecat acum trei ani, numele tău a fost des vehiculat la noi. Anul trecut, Gigi Becali spunea că trebuia să te vezi cu el la Palat să negociezi transferul la FCSB. Ce s-a întâmplat atunci? 

– Nu. Mircea Rednic m-a sunat. El mi-a spus că mă vrea la Al Faisaly, mai ales că eram liber. Și am spus că este ok. El era aici la pregătiri în București. Am venit aici ca să mă întâlnesc cu Mircea Rednic. Am auzit și eu că m-ar fi sunat Gigi Becali, dar eu nu știu nimic. Doar ce am citit.

Nu ai vorbit niciodată cu el? 

– Nu. Mircea Rednic mi-a spus că mă vrea la Al Faisaly și am venit la București. Am venit aici să îmi fac viza, dar nu am mers la niciun Palat. După vreo 3 zile am mers în Croația, apoi în Arabia. Cu mine, nimeni nu a discutat despre un transfer la FCSB.

“Când citești că Dinamo merge în insolvență sau faliment, atunci nu te simți confortabil”

Patronul clubului spune din vară că vrea să vândă clubul. Voi, ca jucători, sunteți afectați de aceste discuții? 

– Nouă, jucătorilor, ne este greu să vorbim despre asta pentru că nu este domeniul nostru. Dar, când te gândești, nu este ușor jucătorilor, staff-ului, oamenilor din club, care citesc aceste chestii. Toată lumea vrea ca lucrurile să fie bune în interiorul clubului. Când citești că Dinamo merge în insolvență sau faliment, atunci nu te simți confortabil. Nu mă simt bine citind toate aceste lucruri. Pentru că joci aici, joci și pentru bani. Oamenii din club muncesc pentru bani, de la cel care face curățenie la președinte.

Cum vezi faptul că domnul Negoiță va rămâne în continuare patronul clubului după ce negocierile cu domnul Florică, cel care voia să cumpere Dinamo, au eșuat? 

– Cred că este bine. Este bine să se știe situația reală, decât unele zvonuri, că poate fi așa sau altfel.

Ești idolul fanilor. Cum i-ai caracteriza pe suporterii lui Dinamo? 

– Pentru mine sunt cei mai buni suporteri din țară. La începutul sezonului am jucat prost, iar suporterii făceau reproșuri. Dar este normal la cluburile mari. Dacă nu vrei să joci la un club mare și nu vrei presiune, mergi la un club fără mulți suporteri. Dar este normal ca suporterii să își arate nemulțumirea când nu sunt rezultate. Este normal. La fel și în Croația, în toate țările. Noi trebuie să avem rezultate pozitive și vor fi ca întotdeauna. Este important să avem o conexiune cu ei. Este frumos să joci la Dinamo când ai suporterii alături, dar ai presiune când sunt rezultate proaste.

Ante Puljic, interviu eveniment Când tot citesc că Dinamo intră în insolvență, nu mă simt confortabil Adevărul despre transferul la FCSB Am venit la București pentru Rednic, nu pentru Gigi! EXCLUSIV (1)
Ante Puljic, interviu eveniment Când tot citesc că Dinamo intră în insolvență, nu mă simt confortabil Adevărul despre transferul la FCSB Am venit la București pentru Rednic, nu pentru Gigi. FOTO: Ante Puljic in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FC Voluntari, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Dinamo din Bucuresti

“Sper să fiu ca vinul care devine mai bun pe măsură ce trece timpul”

Când ai revenit la Dinamo, mai mulți oameni de fotbal au spus că nu mai ești același fundaș ca și acum trei ani. Te deranjează aceste declarații? 

– Nu, nu sunt nervos. Este un lucru normal. Oamenilor le place să vorbească. Eu doar vreau să fiu cea mai bună versiune a mea. Nu sunt mai slab ca înainte, pot fi doar mai bun. Sunt mai în vârstă, dar sunt mai inteligent și experimentat ca înainte. Sper să le schimb opinia celor care nu cred în mine și să fiu mai bun decât am fost înainte.

Ești ca vinul… 

– Da, sper să fiu ca vinul care devine mai bun pe măsură ce trece timpul.

Ai venit la Dinamo în momentul în care clubul se afla într-o poziție dificilă și ai avut un impact imediat în jocul echipei. Ce înseamnă clubul acesta pentru tine? 

– Înseamnă foarte mult. Apreciez clubul, suporterii și am o mare speranță că în acest an vom merge în play-off. Dacă vom fi acolo, atunci vom avea posibilitatea să ne batem pentru Europa și chiar pentru titlu. Când tai punctele, ești acolo. Vreau doar Dinamo să fie ca pe vremuri, când echipa se bătea la titlu. Vreau să fiu parte dintr-o astfel de echipă.

Ante Puljic, interviu eveniment Când tot citesc că Dinamo intră în insolvență, nu mă simt confortabil Adevărul despre transferul la FCSB Am venit la București pentru Rednic, nu pentru Gigi! EXCLUSIV
Ante Puljic, interviu eveniment Când tot citesc că Dinamo intră în insolvență, nu mă simt confortabil Adevărul despre transferul la FCSB Am venit la București pentru Rednic, nu pentru Gigi! FOTO: Florinel Coman marcheaza un gol de langa Ante Puljic si Denis Ciobotariu in meciul de fotbal dintre FCSB si Dinamo Bucuresti, din cadrul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti,

“Antrenorul i-a spus lui Ekeng că nu va juca decât dacă se întâmplă ceva pe teren”

Dusan Uhrin ne este caracterizat ca un antrenor foarte strict. Cum este să colaborezi cu el?

– Dusan este un antrenor foarte bun, pentru care contează foarte mult și detaliile. Rezultatele vorbesc pentru el. Ați văzut cum era când nu era el și cum este acum. Este antrenorul care a îmbunătățit jocul echipei. Îmi place de el și sper să continue așa.

Ai jucat în urmă cu două etape cu FCSB. Ți-a fost dor de acest derby?

– Bineînțeles. Este foarte frumos să joci împotriva FCSB-ului, împotriva Craiovei, a CFR-ului. Sunt meciurile în care dai mai mult decât poți. Vrei să demonstrezi, fanilor de pe stadion, oamenilor din fața televizorului că echipa ta are calitate.

Acum trei ani ai fost pe bancă în momentul în care a murit Patrick Ekeng. Cum te-ai simțit atunci?

– Da, am fost pe bancă pentru că la trei sau patru zile aveam un meci de Cupă. Mircea a decis să ne pună pe bancă, Ekeng era și el acolo. Este o mare tragedie pentru că el nici măcar nu trebuia să joace. I-a spus antrenorul că nu va juca decât dacă se întâmplă ceva. Dar, în timpul meciului Mircea a fost puțin supărat pe niște jucători, a decis să facă schimbarea. După aceea știți ce s-a întâmplat. La început toată lumea credea că această tragedie nu se poate întâmpla. După meci ne-au spus că este ok, apoi la 20-30 de minute după meci ne-au spus că nu este ok. A fost foarte foarte trist pentru că a fost colegul nostru, am stat chiar și în cameră cu el în cantonament. Nu a fost ușor, dar nu știu… Este foarte dificil de explicat. Mie mi s-a mai întâmplat o dată în Croația. Un alt coleg a fost lovit de minge când se afla în zid. I s-a făcut un hematom și după câteva zile a murit. Am fost de două ori într-o asemenea situație. Dacă ai un accident de mașină este diferit, dar să mori pe teren… e incredibil.

Ante Puljic, interviu eveniment:
Ante Puljic, interviu eveniment: “Când tot citesc că Dinamo intră în insolvență, nu mă simt confortabil” Adevărul despre transferul la FCSB: “Am venit la București pentru Rednic, nu pentru Gigi!” EXCLUSIV

“Jucătorii nu voiau să joace finala Cupei României”

La câteva zile după ce a murit Ekeng ați avut finala Cupei României cu CFR Cluj…

– Nu a fost ușor pentru noi. Nu știu câte zile au fost, dar în toate aceste zile de la moartea lui Ekeng, am fost foarte supărați și crede-mă că jucătorii nu voiau să joace finala Cupei României. Au fost mulți jucători care spuneau că nu vor să joace, că se simt rău după tot ce s-a întâmplat. Antrenorul a vorbit cu noi, ne-a spus să jucăm pentru Ekeng și chiar voiam să câștigăm acel meci mai mult ca orice. Am avut 2-0, apoi ne-au egalat și am pierdut la penalty-uri și toată lumea a fost foarte supărată. Cupa era pentru Ekeng și nu am reușit să facem asta. S-a adunat o supărare și mai mare pentru noi.

Revenind în prezent, aveți un program dificil cu Viitorul, Craiova și CFR Cluj. Cum e această perioadă pentru voi? 

– Sunt foarte dificile, am și vorbit despre acestea că trebuie să le luăm pas cu pas. Urmează Viitorul, avem nevoie de cele trei puncte. Vrem să câștigăm. Apoi, meci de Cupă și apoi la Craiova. Mereu a fost greu la Craiova. Dar trebuie să arătăm că putem să facem față, că echipa noastră are calitate.

“Dinamo nu a mai jucat în play-off de când: de doi, trei ani? Este foarte mult pentru o astfel de echipă”

E schimbat campionatul României față de anul 2016, când ai jucat aici? 

– Cred că da. E mai multă calitate, așa cred. Când am venit prima dată aici era Dinamo, ok, nimeni nu se aștepta să facem treabă bună, dar am făcut, FCSB și încă una: Astra, care a câștigat titlul. Dar, acum sunt 6-7 cluburi care se bat la primele locuri. Este concurența mai mare decât înainte. Acum trei ani nu era aceeași concurență. Pentru play-off nu se băteau atât de multe echipe. Este bine pentru campionat pentru că este mai competitiv.

Care este obiectivul tău la Dinamo în acest sezon?

– Obiectivul nostru, al tuturor, este play-off-ul. În Cupa României mi-ar plăcea să jucăm finala. Dar principalul obiectiv la noi este play-off-ul. Pentru că Dinamo nu a mai jucat acolo de când: de doi, trei ani? Este foarte mult pentru o astfel de echipă.

  • 1.000.000 de euro este cota lui Ante Puljic
  • 31 de ani are fundașul lui Dinamo

 

ADVERTISEMENT