Sport

Mihai Rotaru confirmă Fanatik. U Craiova poate renunța la Ante Roguljic după trei luni: ”Totuși, avem încredere că vom prelungi”

Ante Roguljic este un pariu al Universităţii Craiova. Mijlocaşul ofensiv semnează doar pe trei luni cu oltenii, iar dacă va confirma, înţelegerea va fi prelungită.
28.09.2021 | 12:16
Mihai Rotaru confirma Fanatik U Craiova poate renunta la Ante Roguljic dupa trei luni Totusi avem incredere ca vom prelungi
ADVERTISEMENT
28-09-2021
09:51

Roguljic, pariul lui Rotaru

Patronul echipei Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, a confirmat informația oferită în exclusivitate de FANATIK confirm căreia mijlocașul croat Ante Roguljic va avea în primă fază un contract valabil până în iarnă, cu drept de prelungire.

”Ante Roguljic este un pariu. Când avea 17 ani era considerat cea mai mare speranță din Balcani. Nu a mai ajuns la Ajax pentru că în momentul care să se perfecteze transferul impresarii au mai cerut un milion de euro și totul a căzut.

Avem o clauză prin care puteam întrerupe colaborarea în iarnă, dar sperăm ca el să confirme să activăm contractul valabil până în 2024. Am avut pariul Mitriță – a ieșit, am avut pariul Ivan – s-a întors, acum avem pariul Ante Roguljic”, a declarat Rotaru la Pro X.

Universitatea Craiova l-a transferat pe Ante Roguljic, un mijlocaş ofensiv în vârstă de 25 de ani, cândva o mare speranţă a fotbalului croat. Însă, această mutare reprezintă mai mult un pariu al oltenilor, care speră să îl scoată pe mijlocaş din conul de umbră în care a intrat.

Ante Roguljic, contract pe trei luni la Universitatea Craiova!

FANATIK a aflat că Universitatea Craiova i-a propus un contract pe trei luni, până în iarnă, cu opţiune de prelungire. Astfel, fotbalistul care în sezonul trecut a evoluat la Trencin trebuie să se impună foarte repede şi nu va avea prea mult timp de acomodare.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câţiva ani, Ante Roguljic a fost considerat o mare speranţă a fotbalului din Croaţia şi toată lumea se aştepta ca fotbalistul să calce pe urmele lui Ivan Rakitic sau Luka Modric.

La un pas de Ajax! “Lăncierii” au pus 10 milioane de euro pe masă

Fotbalistul a fost la un pas să ajungă la Ajax Amsterdam, club care pregătise 10 milioane de euro pentru transfer. Mutarea a căzut în ultimul moment din cauza comisioanelor cerute de impresari.

ADVERTISEMENT

A ajuns în cele din urmă la Red Bull Salzburg, club care a plătit doar 2 milioane de euro în schimbul fotbalistului, însă cariera lui Roguljic a luat-o la vale. Nu s-a impus la cea mai puternică echipă din Austria şi a fost împrumutat în dese rânduri.

Cădere liberă după ce a fost transferat de Red Bull Salzburg

În cei patru ani în care a fost legitimat la Salzburg, Ante Roguljic a fost împrumutat pe rând la: FC Liefering, Hajduk Split, Admira Wacker și Wacker Innsbruck, fără rezultate deosebite nici la aceste echipe.

ADVERTISEMENT

În anul 2017, din postură de jucător liber de contract, Roguljic a semnat cu Pafos, echipă din Cipru, formaţie la care a reuşit să înscrie de două ori în 22 de apariţii. Apoi a făcut pasul la Trencin, echipă din prima ligă slovacă.

Ultimul gol l-a marcat în urmă cu un an! Nu a mai jucat din martie

În ultimii trei ani a evoluat la echipa slovacă, însă ultimele luni au fost dificile pentru fotbalistul croat. El a marcat ultimul gol în urmă cu fix un an, pe 27 septembrie 2020, în victoria lui Trencin, scor 3-1, cu Dunajska Streda.

ADVERTISEMENT

Ultima apariţie într-un meci oficial a fost abia în luna martie a acestui an, într-un meci Trencin – Zlate Moravce, câştigat de echipa sa cu 1-0. De atunci, nu a mai bifat niciun minut într-un meci oficial.

Pariu fără risc pentru Mihai Rotaru!

Dacă Laurenţiu Reghecampf va reuşi să îl revitalizeze pe jucătorul croat ajuns la 25 de ani rămâne de văzut, însă transferul lui Ante Roguljic la Universitatea Craiova este un pariu din care oltenii au numai de câştigat.

Cu un contract valabil până la finalul anului, patronul Mihai Rotaru nu va avea o daună mai mare de 30.000 de euro din acest pariu, care dacă se va dovedi câştigător poate fi una dintre mutările inspirate ale sezonului.

  • 25 de ani are Ante Roguljic
  • 10.000.000 de euro a oferit Ajax pentru fotbalistul croat în 2013 

  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – Universitatea Craiova: 1,75 este cota pentru „Universitatea Craiova marchează primul gol”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT