Fotbal intern

Ante Vukusic ar putea debuta cu Dinamo. Croatul este în lotul lui Toni Petrea. Fanatik confirmat

03.02.2021 | 19:47
Ante Vukusic ar putea debuta cu Dinamo Croatul este in lotul lui Toni Petrea Fanatik confirmat
ADVERTISEMENT

Atacantul croat Ante Vukusic a fost adus de FCSB pentru a-l înlocui pe Sergiu Buș, plecat în Coreea de Sud. Deși se află în cea mai bună formă fizică, vârful va fi în lotul liderului pentru meciul cu Dinamo.

UPDATE, 3 februarie, ora 19:49 / Așa cum FANATIK a anunțat încă din data de 2 februarie, Ante Vukusic face parte din lotul FCSB-ului pentru derby-ul cu Dinamo. Noul purtător al tricoului cu numărul 9 din tabăra roș-albaștrilor va fi pe banca de rezerve și ar putea debuta în meciul contra rivalei din Ștefan cel Mare. „Încă nu este la capacitate maximă, din punct de vedere fizic, dar am vrut să îl luăm în lot, să simtă ce înseamnă echipa. Poate va ajuta și el în repriza a doua. Normal că mă gândesc să îl bag, dacă e nevoie”, a spus Toni Petrea înainte de meci.

ADVERTISEMENT


Știre inițială, 2 februarie, ora 20:30

În vârstă de 29 de ani, Vukusic a evoluat ultima oară la mijlocul lunii decembrie, pe când era legitimat la Olimpija Ljubljana. Cu toate acestea, el are șanse să devină primul atacant străin care debutează la FCSB chiar într-un derby cu Dinamo.

Toni Petrea declarase în cadrul conferinței de presă susținută înaintea meciului că nu a decis, încă, dacă se va baza pe Vukusic la derby, însă FANATIK a aflat că ultimul antrenament l-a convins pe tehnicianul FCSB-ului să îl ia în lot pe croat.

ADVERTISEMENT

Ante Vukusic ar putea debuta cu Dinamo. A prins lotul pentru derby

Deși ultimele experimente încercate de FCSB cu atacanți străini au fost, mai degrabă, eșuate, roș-albaștrii își încearcă norocul și cu Ante Vukusic. Croatul a fost adus în locul lui Sergiu Buș, despre care FANATIK a anunțat în exclusivitate că va evolua pentru Seongnam FC, în Coreea de Sud.

Acesta le va călca pe urme unor atacanți prolifici, precum Cyril Thereau, Federico Piovaccari sau Harlem Gnohere și va încerca să fie mai bun decât Bojan Golubovic, Lukasz Gikiewicz sau Juhvel Tsoumou. Înainte de a avea șansa să devină golgheter la FCSB, Vukusic ar putea intra în istria clubului într-un mod ieșit din comun.

ADVERTISEMENT

El ar putea deveni primul atacant străin care își face debutul în tricoul roș-albastru chiar într-un derby cu Dinamo. Deși nu se află în cea mai bună formă fizică, FANATIK a aflat că Vukusic a fost convocat de antrenorul Toni Petrea în lotul de jucători pe care tehnicianul se va baza la meciul de miercuri, 3 februarie.

  • Doi atacanți are FCSB în lot: Ante Vukusic și Alexandru Buziuc;
  • 47 de goluri a marcat FCSB în acest sezon al Ligii 1, dintre care 28 au fost reușite de Dennis Man și Florin Tănase.
ADVERTISEMENT

Toni Petrea declarase că va lua o decizie după antrenamentul de marți

Returul Ligii 1 a început într-o manieră oscilantă atât pentru FCSB, cât și pentru Dinamo. Deși rămâne pe primul loc în Liga 1, formația lui Toni Petrea a pierdut patru puncte de la începutul anului, remizând cu Viitorul Constanța și FC Argeș. De partea cealaltă, Dinamo a fost umilită la Botoșani și învinsă de Chindia, pe teren propriu, dar are acum două victorii consecutive.

Toni Petrea, antrenorul FCSB, a dezvăluit în conferința de presă de dinaintea derby-ului că jucătorii săi vor face orice pentru a câștiga și că antrenamentul din ziua premergătoare datei de desfășurare a partidei va fi decisiv și în privința lui Ante Vukusic. În cele din urmă, antrenorul a luat decizia să îl includă pe atacant în lot.

„Mai avem un atrenament astăzi și apoi ne vom decide dacă Vukusic va face parte din lot și dacă va juca. Mi-l doresc în lotul echipei cât mai repede, dar nu este la 100% din punct de vedere fizic. Vom lua o decizie după antrenamentul de astăzi”, a declarat Petrea.

  • 1 gol a marcat Ante Vukusic împotriva lui Dinamo, le când juca la Hajduk Split;
  • 7 meciuri a adunat vârful în actuala ediție a primei ligi din Slovenia, fără a marca vreun gol.
ADVERTISEMENT
Tags: