Fotbal intern

Ante Vukusic, noul atacant al FCSB, ştie cum să marcheze cu Dinamo! A ucis visul „câinilor” în Europa. Video

03.02.2021 | 08:00
Ante Vukusic noul atacant al FCSB stie cum sa marcheze cu Dinamo A ucis visul cainilor in Europa Video
ADVERTISEMENT

Ante Vukusic este al doilea transfer reuşit de FCSB în această iarnă, după aducerea lui Risto Radunovic. Noul atacant al liderului din Liga 1 speră să prindă câteva minute în derby-ul cu Dinamo şi ştie deja cum este să marchezi împotriva “câinilor”.

Sezonul 2010-2011 a fost cel mai productiv pentru Ante Vukusic la Hajduk Split. Atacantul marca atunci 18 goluri în 40 de meciuri, iar pe lista victimelor s-a înscris şi Dinamo, următorul adversar al FCSB în Liga 1. De altfel, reuşita de pe “Poljud” a fost prima a croatului în acea stagiune.

ADVERTISEMENT

Cum a marcat Ante Vukusic, noul atacant al FCSB, în poarta lui Dinamo

Prima manşă a duelului dintre Dinamo şi Hajduk Split, din turul 3 preliminar al Europa League, l-a prins pe Ante Vukusic la naţionala U19 a Croaţiei. “Câinii” se impuneau în tur, scor 3-1, şi visau la calificarea în play-off-ul competiţiei.

Calculele au fost date peste cap pe “Poljud”, unde Dinamo a avut o prestaţie jalnică în prima repriză. Ante Vukusic a deschis scorul în minutul 12, după ce a scăpat din marcajul “câinilor”, şi a dat startul nebuniei la Split. Până la pauză, Brkljaca şi Tomasov au dus scorul la 3-0 şi au ajutat-o pe Hajduk să se califice în play-off.

ADVERTISEMENT

Reuşita cu Dinamo l-a descătuşat pe Ante Vukusic, care pe atunci avea 19 ani, şi l-a ajutat să marcheze 7 goluri în următoarele 6 meciuri. Una dintre reuşite a venit în returul play-off-ului, în remiza cu Unirea Urziceni, scor 1-1, după ce croaţii câştigaseră fără emoţii turul, scor 4-1.

  • 4.000.000 de euro era cota de piaţă a lui Ante Vukusic la mijlocul sezonului 2010-2011

Cum a răspuns la zvonul unei posibile oferte de la Dinamo

În toamnă, după venirea lui Cosmin Contra la Dinamo, presa din Slovenia a anunţat că Ante Vukusic ar fi fost ofertat de “câini”. Conform Ekipa SN, formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare ar fi trimis o ofertă de 700.000 de euro, însă noul atacant al FCSB a dezvăluit că nu a existat nicio discuţie cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

“Am văzut că s-a vorbit despre un interes din partea lui Dinamo Bucureşti, dar nu am auzit nimic despre aşa ceva”, a declarat Ante Vukusic într-un interviu pentru Vecer.

Drama prin care a trecut Ante Vukusic

În urma unui accident auto, pe când juca la Hajduk Split, Ante Vukusic a jucat timp de cinci ani fără un plămân şi a aflat despre situaţia lui abia după ce s-a transferat în Rusia.

ADVERTISEMENT

“Am rămas şocat. Plămânul stâng era sănătos, în timp ce dreptul era afectat şi nu funcţiona cum trebuie. Doctorii mi-au spus că sunt norocos că mai trăiesc. Dacă nu făceam sport şi nu aveam o inimă bună, aş fi fost mort.

M-am operat la Moscova, a fost ceva de rutină şi a durat 30 de minute. Au făcut ca bulele de aer să dispară. Am început, gradual, să respir normal. Nu am putut să mă antrenez după operaţie şi a trebuit să stau pe tuşă vreo patru luni”, spunea Ante Vukusic.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 1,82 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT