Life

Trustul Intact, victimă a unui atac cibernetic. Hackerii au blocat accesul la serverele Antenelor

24.11.2020 | 16:30
Trustul Intact victima a unui atac cibernetic Hackerii au blocat accesul la serverele Antenelor
ADVERTISEMENT

FANATIK publică în exclusivitate informația că trustul INTACT MEDIA a fost atacat de hackeri. Antena 1, Antena Stars și Antena 3 au fost la un pas să nu mai emită anumite emisiuni, printre care și Chefi la Cuțite, care a fost cât pe ce să nu apară pe post. Au fost probleme de securitate cibernetică, iar echipa de IT din cadrul companiei încearcă să afle cine a atacat sistemul informațional și de ce?!

Intact Media Group a fost atacat, luni, de hackeri, care au blocat serverele companiei, motiv pentru care multe emisiuni au fost la un pas să nu mai fie emise pe post, printre care emisiunea culinară prezentată de Gina Pistol, care era înregistrată.

ADVERTISEMENT

Trustul Intact, victimă a unui atac cibernetic

Din informațiile obținute de FANATIK, atacul cibernetic asupra Intact Media a creat mare zarvă, mai ales în condițiile în care cele trei posturi cheie au fost la un pas să nu mai emită anumite emisiuni, lucru care ar fi dus la pierderea unor sume uriașe din contractele de  publicitate.

De asemenea, din sursele noastre, au fost probleme cu live-urile pe Skype care ar fi trebuit să fie pe post, care n-au mai putut fi făcute din cauza hackerilor care au pus stăpânire pentru puțin timp pe sistemul informatic al companiei.

ADVERTISEMENT

Hackerii au încercat să preia controlul emisiei posturilor Antena 1 și Antena 3

Așadar, hakerii au pus stăpânire, inițial, pe serverele companiei și au blocat accesul la internet, însă echipa de IT a depistat imediat problema și a recuperat controlul asupra sistemului informațional. Cum menționam mai sus, emisiunea Chefi la cuțite a fost la un pas să nu mai fie emisă, fiind înregistrată.

Intact Media Group este un trust media din România, care face parte din Holdingul GRIVCO, deținut de familia politicianului și omului de afaceri Dan Voiculescu. Intact este unul din cele mai puternice trusturi media din România și are un capital integral românesc.

ADVERTISEMENT