Life

Antena 1 l-a furat pe Kevin! Povestea tristă a lui Macaulay Culkin, puștiul fenomen din “Singur acasă”

Mutare istorică în grija TV: de sărbători, pentru prima dată, în 20 de ani, filmul Singur acasă nu se mai difuzează la Pro TV, ci la Antena 1. FANATIK îți spune povestea de viață a actorului Macaulay Culkin, cel care a jucat rolul lui Kevin, puștiul fenomen din Home Alone.
27.09.2021 | 17:59
Antena 1 l-a furat pe Kevin! Povestea tristă a lui Macaulay Culkin, puștiul fenomen din
Macaulay Culkin si-a mutat casa de la Pro TV la Antena 1 Fotomontaj: Fanatik, foto Hepta
ADVERTISEMENT

Macaulay Culkin, starul din filmul Singur acasă, are o viață care ar putea face subiectul unui adevărat film, unul care ar putea fi catalogat la genul ”dramă”. Starul a trecut prin momente de-a dreptul dificile în cei 30 de ani scurși de la momentul în care a intrat în rândul actorilor care au avut un rol principal într-o producție cu un succes uriaș, așa cum a fost seria Singur acasă.

Macaulay Culkin, cel mai bine plătit copil din toate timpurile

Devenit celebru pentru prestația fulminantă pe care a avut-o în Singur acasă, Macaulay Culkin devenea cel mai bine plătit actor copil din lume pentru producția Richie Rich, reușind să încaseze nu mai puțin de șase milioane de dolari. Dar faima și banii i-au adus, din păcate, probleme cât se poate de serioase.

Primele probleme au apărut în viața lui în momentul în care părinții săi, necăsătoriți de altfel, au început să se târască reciproc prin tribunale din dorința de a pune mâna pe banii copilului care impresiona Hollywood-ul. De altfel, perioada respectivă, descrisă de Macaulay Culkin ca fiind una dificilă, și-a lăsat amprenta asupra copilului star care își descria tatăl ca fiind abuziv și lacom.

ADVERTISEMENT

De altfel, la doar 15 ani, în 1995, starul din Singur acasă se separa de părinții săi și reușea, în urma unei decizii judecătorești, să își pună averea la adăpost, chiar dacă, în fapt, nu a reușit să își protejeze cei 38 de milioane de dolari câștigați de abuzurile la care s-a supus, el mai având acum, după unele estimări, mai puțin de jumătate din banii pe care i-a câștigat.

Succesul lui Macaulay Culkin a devenit uriaș, starul era urmărit peste tot, presa vuia la fiecare mișcare pe care o făcea în public, așa că, obosit de atenția care îi era acordată, decide să se retragă din cinematografie pentru ca, în 2003, să revină totuși, dar fără să se bucure de succes.

ADVERTISEMENT

Macaulay Culkin și-a risipit averea din cauza drogurilor

Macaulay Culkin avea, la începutul anilor 2000, câteva apariții cel puțin ciudate în mass-media americană, starul din Singur acasă arătând jalnic. Mai mult, în 2004, numele actorului este implicat într-un scandal de pomină după ce sunt descoperite asupra sa cantități însemnate de droguri și e condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Aflat, din nou, în centrul atenției, Macaulay Culkin apare în repetate rânduri în ipostaze deloc avantajoase pentru el, actorul fiind, de la o apariție la alta, mai slab, imaginile cu el abia ținându-se pe picioare făcând ocolul lumii.

ADVERTISEMENT
Macaulay Culkin
Macaulay Culkin parea din ce in ce mai slabit dupa problemele cu droguri FOto: Hepta

Conform tabloidelor de peste ocean, la acea vreme, Macaulay Culkin era afectat până peste poate de despărțirea de frumoasa actriță Mila Kunis, cea care îl părăsise pe starul din Singur acasă pentru Ashton Kutcher. Mai mult, Macaulay Culkin venea și după un divorț dureros, cele două mari dezamăgiri sentimentale fiind considerate motivele pentru care ajunsese dependent de droguri.

Cu toate acestea, lucrurile au început să se îndrepte după ce Macaulay Culkin a apelat la ajutorul prietenilor, Paris Jackson, fiica lui Michael Jakson, fiind cea care pare să ”îi fi pus pe șine”.

ADVERTISEMENT

Macaulay Culkin și controversa Mihael Jackson

Macaulay Culkin, devenit un adevărat star după Singur acasă se împrietenește cu megastarul pop Michael Jackson, relația lor devenind subiect de bârfe și speculații cu privire la presupuse abuzuri sexuale.

Totuși Macaulay Culkin a negat că s-ar fi petrecut ceva de natură sexuală între el și Michael, recunoscând însă că au dormit împreună în același pat, el fiind chemat ca martor, în instanță, în procesele în care Regele Pop a fost acuzat de molestare sexuală.

ADVERTISEMENT

Mai mult, după documentarul despre abuzurile lui Michael Jackson, starul din Singur acasă dădea, din nou, explicații publice despre relația sa cu Regele Pop, infirmând, din nou, că ar fi fost molestat vreodată de acesta.

”Voi începe prin a spune adevărul: nu mi-a făcut niciodată nimic. Nu l-am văzut niciodată făcând ceva de acest gen. Nu aş avea niciun motiv astăzi să neg. Tipul a murit. Dacă aş avea ceva de spus, aş face-o fără niciun fel de problemă. Dar nu, nu s-a întâmplat nimic de acest gen”, declara el pentru revista Esquire.

Macaulay Culkin și-a făcut ordine în viață și a devenit tată

După o intensă activitate muzicală, Macaulay Culkin a revenit în lumea filmului, acolo unde și-a cunoscut actuala parteneră de viață. Iar ultimii ani însă par să fie buni pentru Macaulay Culkin, actorul revenind cu câteva roluri în lumea bună a Hollywood-ului după ce a renunțat la droguri. De altfel, acum, Macaulay Culkin este în distribuția producției American Horror Story, alături alți actori cunoscuți.

Mai mult, în această primăvară, Macaulay Culkin și Brenda Song, actriță la rândul ei, au anunțat venirea pe lume a primului lor copil, botezat Dakota Song Culkin, în memoria surorii sale.

În altă ordine de idei, problemele cu care s-a confruntat au devenit chiar subiect de glume pentru el, într-un interviu amuzându-se pe tema știrilor negative apărute de-a lungul timpului. “Tot timpul mor. Prima oară când s-a întâmplat aveam vreo 16 ani și m-a sunat avocatul. . Nu știu de ce, oamenii vor să mă omoare :)”, spunea, râzând, Macaulay Culkin.

Singur acasă, de la Pro TV la Antena 1

Macaulay Culkin și producția care l-a făcut celebru a constituit surpriza toamnei în lumea televiziunii din România, cei de la Antena 1 anunțând că au achiziționat drepturile de difuzare ale filmului care a reușit să facă, în ultimii ani, cifre uriașe de audiență, filmul reușind să obțină minimum două milioane de telespectatori.

Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât, în ultimii 20 de ani, în perioada sărbătorilor de iarnă, Pro TV reușea să își umilească rivalii în audiențe cu difuzările seriei Singur acasă, Macaulay Culkin devenind actorul simbol al Crăciunului în România.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri