Antena 3, sub urmărire penală. Gâdea şi Ciuvică au dat cu subsemnatul

Oficial: DNA  a început urmărirea penală împotriva Antena 3, sub acuzaţia de complicitate la şantaj. Mugur Ciuvică: "În DNA încredere are doar un bou sau un băsist"....
25.07.2013 | 14:41
Antena 3 sub urmarire penala Gadea si Ciuvica au dat cu subsemnatul

Oficial: DNA  a început urmărirea penală împotriva Antena 3, sub acuzaţia de complicitate la şantaj. Mugur Ciuvică: “În DNA încredere are doar un bou sau un băsist”.

Ora 12:25 Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de persoana juridică S.C. ANTENA 3 S.A. în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj, precizează DNA, într-un comunicat de presă.

Acuzaţiile procurorilor sunt: Începînd cu data de 22 aprilie 2013, au fost difuzate pe postul TV ANTENA 3, sub forma unor ştiri, materiale cu caracter denigrator la adresa părţii vătămate.

  • În plus, începînd cu data de 9 mai 2013, în scopul menţinerii şi amplificării stării de temere induse părţii vătămate, pe postul de televiziune ANTENA 3 şi pe cele aparţinînd S.C. ANTENA TV GROUP S.A., a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată.

Ora 12.00: Mihai Gâdea spune ca nu a fost pus sub învinuire, dar “există această intenţie” a procurorilor.

“Nu există această intenţie a domnilor procurori, mi-au spus că am fost invitat în calitate de martor. Sînt martor, am dat declaraţie, nu e niciun lucru care ar trebui să vă preocupe”, le-a spus Gâdea ziariştilor care l-au întrebat, la ieşirea din sediul DNA, dacă a fost pus sub învinuire.

Într-o scurtă declaraţie, Mihai Gâdea a precizat că are “convingerea (…) fermă” că Antena 3 nu are nicio legătură cu acest presupus caz de şantaj. El a fost aşteptat la ieşirea din sediul DNA de Mircea Badea şi Adrian Ursu.

Directorul Antena 3 a fost citat de procurorii DNA în dosarul lui Sorin Alexandrescu, cercetat pentru şantaj. Gâdea a declarat la intrarea în sediul DNA că a fost chemat să dea declaraţii în calitate de martor. Joi dimineaţa s-au mai prezentat la sediul DNA Mugur Ciuvică, care conduce Grupul de Investigaţii Politice (GIP), şi Serban Pop, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), ambii citaţi în dosarul de şantaj, transmite Mediafax.

11.55: Ciuvică, vizibil emoţionat la ieşirea din sediul DNA: Mă emoţionează băsiştii. Teamă nu cred că îmi este, pe mine frica mă înrăieşte.
Mugur Ciuvică a ieşit vizibil emoţionat din sediul DNA cu puţin timp înainte de ora 12.00, afirmînd că a venit din curiozitate, procurorii l-au întrebat “nişte prostii” şi că îi tremură vocea deoarece îl “emoţionează băsiştii”.

“Totul a decurs conform planului, ideea era să mă întîlnesc cu dumneavostră în primul rînd şi asta s-a aranjat”, a spus el, imediat ce a ieşit din sediul DNA, unde era aşteptat de ziarişti.

Ciuvică a precizat că prima prostie pe care au întrebat-o procurorii a fost cum a intrat în posesia documentului pe care l-a publicat pe site-ul său, Grupul de Investigaţii Politice.

“Le-am răspuns că dosarul asta e o acţiune de poliţie politică a DNA împotriva trustului Intact şi că nu-mi amintesc cum am intrat în posesia documentului şi chiar dacă aş şti nu le-aş spune pentru că nu-mi dezvălui sursele”, a precizat Ciuvică.

“M-au întrebat dacă nu cumva l-am primit de la cineva de la Antene. I-am întrebat şi eu pe ei cum dracului aş putea să ştiu eu ca un cetăţean oarecare e sau nu angajat al vreunui trust. Dacă am un document interesant, îl public. Şi de la bin Laden dacă primesc un document oficial, nu-i cer legitimaţie de terorist”, a continuat acesta.

Ziariştii l-au întrebat de ce este emoţionat. “Mă emoţionează băsiştii. Emoţii băsiste”, a răspuns Ciuvică, după care a adăugat: “În DNA cred că încredere are doar un bou sau un băsist, eu nu sunt nici bou, nici băsist”.

Oră 10.00 Directorul general al Antenă 3, Mihai Gâdea, a mers joi, cu puţin înainte de oră 10.00, la sediul DNA. Acesta a declarat, înainte de audiere, că a fost chemat să dea declaraţii în calitate de martor.

“Am fost chemat că martor, să vedem despre ce este vorba, vin şi vă povestesc, veţi fi aici, fără îndoială”, a spus Mihai Gâdea la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), citat de Mediafax.

La DNA a venit joi şi Şerban Pop, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), fiind citat în acelaşi dosar.

Directorul general al Antenă TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai până în 6 iunie, când Tribunalul Bucureşti i-a înlocuit măsură dispusă de Judecătoria Sectorului 1 cu interdicţie de a părăsi ţara.

Sorin Alexandrescu a depus, în 22 iulie, o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5, pentru denunţ calomnios în cazul administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, în care a arătat că acesta a folosit date false sau eronate atunci când l-a denunţat la DNA.

În 11 iulie, procurorii au extins cercetările în dosarul lui Sorin Alexandrescu şi au dispus începerea urmăririi penale faţă de Camelia Rodica Voiculescu, în calitate de asociat la SC Antenă TV Group SA şi la SC Intact Publishing SRL, şi de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la şantaj.

De asemenea, sunt cercetate SC Antenă TV Group SA şi SC Intact Publishing SRL, pentru şantaj, potrivit DNA.

Un alt ziarist l-a întrebat de ce îi tremură vocea. “Mă emoţionează basismul tot timpul”, a răspuns acesta.

Întrebat dacă îi este teamă, Ciuvica a precizat: “Teamă nu cred că îmi este, pe mine frică mă înrăieşte”, adăugând că “basismul e urât în general”.

 

Tags: