Joshua îşi apără centurile IBF şi IBO. Cu cine va boxa pe 28 octombrie la Cardiff

Sorin Dumitrescu   
în Sporturi
26/09/2017, 19:46
Joshua îşi apără centurile IBF şi IBO. Cu cine va boxa pe 28 octombrie la Cardiff

Britanicul Anthony Joshua l-a învins în primăvara acestui an pe celebrul Wladmir Klitschko, devenind campion mondial la versiunile WBA şi IBO, după ce reuşise acelaşi lucru în 2016 la vesriunea IBF. De atunci nu a mai boxat cu nimeni. O va face pe 28 octombrie, în compania unui bulgar.

Anthony Joshua este deţinătorul a trei centuri mondiale în box la acest moment. El este campionul IBF, titlu dobândit în 2016, după ce l-a învins după numai trei reprize pe Eric Molina. Din 30 aprilie 2017 a devenit şi campion la versiunile WBA şi IBO, deţinute de ucraineanul Wladimir Klitschko, în urma succesului reuşit în faţa acestui nume de legendă al ringului.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

De atunci Joshua nu a mai boxat, dar ştie că greul abia începe, pentru că acum va trebui să-şi apere titlurile dobândite. Pe 28 octombrie va boxa în compania bulgarului Kubrat Pulev, cel care oricum îi devenise challanger în versiunea IBF, având acest drept în urma clasamentului la această versiune. Pulev a mai luptat pentru titlurile mondiale în 2014, când a pierdut prin KO în faţa lui Klitschko.

Anthony îşi pune titlurile în joc în faţa unui bulgar pe Principality Stadium din Cardiff

Este sigur că lupta va avea loc pentru titlul IBF, la care va fi adăugat şi titlul pentru IBO. Singura versiune care foarte probabil nu va validată la acest meci este cea WBA, unde adversarul de drept trebuia să fie Luis Ortiz, pugilist cubanez în vârstă de 38 de ani. Însă Joshua a refuzat să boxeze cu Ortiz, iar pentru acest lucru este foarte probabil ca versiunea WBA să fie omisă din calcul pe 28 octombrie.

Meciul dintre Anthony Joshua şi Kubrat Pulev se va disputa pe cel mai mare stadion din Ţara Galilor, Principality Stadium din Cardiff. Pe 30 aprilie Joshua l-a învins pe Wembley Stadium pe Wladimir Klitschko, la capătul unui meci memorabil. Se tot vorbeşte despre o revanşă, care ar urma să fie găzduită de Las Vegas, un oraş obişnuit cu marile meciuri pentru titlurile mondiale la box.

Închide ×