Anthony Joshua l-a învins pe Alexander Povetkin cu un KO devastator. Video

în Box
23/09/2018, 12:01
Anthony Joshua l-a învins pe Alexander Povetkin cu un KO devastator. Video GALERIE FOTO
Anthony Joshua, KO devastator cu Alexander Povetkin

Britanicul Anthony Joshua l-a învins pe rusul Alexander Povetkin cu un KO devastator în runda a 7-a, în fața a 90.000 de spectatori prezenți pe stadionul Wembley, și și-a păstrat centurile WBA (Super), IBF, WBO și IBO la categoria grea. Joshua a mai făcut astfel o victimă, la 18 luni după ce l-a scos din activitate pe Vladimir Klitschko.

Anthony Joshua a avut un început mai ezitant de meci și a primit câteva lovituri puternice din partea lui Povetkin. Britanicul a preferat să boxeze, dar să fie defensiv, ceea ce l-a adus în multe momente în situația de a fi bombardat de pugilistul rus. A rezistat în acest fel timp de 6 runde, după care situația s-a schimbat și Joshua a început să puncteze și să domine meciul.

În runda a 7-a, sportivul din Marea Britanie l-a prins descoperit pe Alexander Povetkin și i-a lansat o lovitură năucitoare de stânga în bărbie, după care a mai urmat o directă de dreapta, iar rusul era la podea. Povetkin a încercat să se ridice, însă picioarele nu l-au ascultat și a fost la un pas să se prelingă printre corzi în afara ringului de box. Și-a revenit, iar arbitrul a indicat că meciul poate continua.

Anthony Joshua, KO devastator cu Alexander Povetkin

Partida a mai continuat doar câteva secunde, pentru că Anhony Joshua s-a dezlănțuit și a lansat o ploaie de lovituri asupra lui Alexander Povetkin, care a căzut din nou la podea, cu arbitrul încercând să îl țină să nu se accidenteze la cap. Victorie pentru Anthony Joshua de o parte, a doua înfrângere din carieră pentru Povetkin de cealaltă parte, prima prin KO. Rusul mai fusese învins în urmă cu 5 ani de Vladimir Klitschko.

“Alexander a fost un adversar foarte, foarte dur. A luptat extrem de inteligent, are lovituri rapide. A fost o presiune imensă asupra mea în această seară. Întreaga țară m-a încurajat. E firesc, sunt campionul lor! Le doresc tot ce e bun lui Wilder și Fury. Cel mai bun să câștige!“, a declarat Joshua Anthony la finalul meciului.

Închide ×