Sport

Anthony Joshua ia 40 de milioane de lire sterline fără să boxeze. De ce îi plătește Tyson Fury suma uriașă

Anthony Joshua câștigă 40 de milioane de lire sterline fără să-și recupereze titlurile pierdute. Suma ar urma să fie plătită de Tyson Fury, care vrea să unifice centurile în boxul profesionist.
05.12.2021 | 10:50
Anthony Joshua ia 40 de milioane de lire sterline fara sa boxeze De ce ii plateste Tyson Fury suma uriasa
ADVERTISEMENT

În septembrie, Anthony Joshua a pierdut, pe Tottenham Stadium, titlurile mondiale IBF, WBA și WBO la categoria grea. Imediat după eșec el a activat clauza la revanșă în fața ucraineanului Oleksandr Usyk.

Pentru disputa prevăzută să se dispute în 2022 încă nu a fost stabilită o dată sau locație. Și, între timp, asistăm la o propunere surpriză. Care i-ar putea aduce 40 de milioane de lire sterline britanicului de 32 de ani.

ADVERTISEMENT

Eddie Hearn face lumină în ceea ce privește pretențiile lui Anthony Joshua

Lucrurile sunt simple. Tyson Fury are centura WBC, iar organizația nu a reușit să-i acorde lui Dillian Whyte statutul de challenger. Astfel că acesta nu are vreo înfruntare prevăzută pentru lunile februarie sau martie.

A fost momentul în care Olekasandr Usyk a anunțat că și-ar dori să îl provoace pe Fury pentru o confruntare menită să unifice centurile. Lucru precizat și de promotorul lui Usyk, Alexander Krassyuk, pentru Sky Sports.

ADVERTISEMENT

”Discuțiile despre acest meci au existat din momentul în care Fury a reușit acel KO cu Wilder. Am auzit că Joshua ar putea lua în considerare să se retragă pentru suma corectă.

Știu că este un boxer care simte respect pentru divizie și este dispus să permită desemnarea unui campion incontestabil la categoria grea. Astfel că va face ceea ce trebuie”, a spus Krassyuk.

ADVERTISEMENT

Așadar, totul depinde de AJ. Inițial, Eddie Hearn, promotorul lui Anthony Joshua a spus că nici nu poate să fie vorba despre așa ceva. ”AJ este deja în cantonament și se pregătește fizic și psihic pentru revanșa Usyk. Este singurul lucru la care s-a gândit din noaptea primei lupte.”

Mai mult, a avut cuvinte dure la adresa co-promotorului lui Fury, Bob Arum. Care mersese pe aceeași idee. Ca Joshua să renunțe revanșa cu Usyk. ”Nu este treaba lui. Nu este una dintre afacerile sale nenorocite”, a spus Hearn, în limbajul tipic lumii boxului profesionist.

ADVERTISEMENT

The Sun scrie însă că acum ia în discuție o astfel de idee. ”Le-am permis să ne contacteze. Șapte zerouri? Un milion? Dacă vrei să-l faci pe AJ să nu se lupte cu Oleksandr Usyk, trebuie să o înmulțiți cu 40…”, a declarat Hearn.

Ce urmează?

Așadar, lucrurie legate de disputele pentru centurile mondiale ale greilor urmează să se aranjeze în birouri. Și vom avea fie o revanșă Anthony Joshua vs Olekasandr Usyk, fie o luptă a ucraineanului cu Tyson Fury pentru unificarea centurilor.

Iar Hearn explică deschis situația: ”Există o comunicare în fază incipientă. Astfel că nu se poate spune ceva cert. Iar răspunsul oficial este că nu s-a vorbit despre așa ceva cu AJ.

Dar dacă voi simți că există o oportunitate reală pentru Anthony și Matchroom Sport ne vom așeza la masa trativelor și, după finalizarea lor, le vom anunța. În acest moment, Anthony Joshua se luptă cu Oleksandr Usyk.”

În cazul în care se va ajunge la o înțelegere financiară, lucrurile s-ar lămuri și în plan sportiv. Pentru că Joshua are calitatea de challenger. Și ar urma să obțină nu doar banii, ci și o luptă pentru centurile mondiale unificate împotriva învingătorului dintre Fury și Usyk.

 

ADVERTISEMENT