News

Un antivaccinist italian, care s-a bucurat de moartea lui Sassoli, s-a infectat grav cu Covid. Este conectat la oxigen și tot nu crede în boală

Un celebru antivaccinist din Italia, care a jubilat la moartea fostului președinte al Parlamentului European, a ajuns în spital cu Covid-19. Starea lui nu este una bună, fiind conectat la aparatele de oxigen.
19.01.2022 | 23:35
Un antivaccinist italian care sa bucurat de moartea lui Sassoli sa infectat grav cu Covid Este conectat la oxigen si tot nu crede in boala
ADVERTISEMENT

Numele italianului este Ugo Fuoco și, cu toate că a ajuns pe patul de spital, în stare gravă cu coronavirus, el tot nu crede în boală.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani este internat de câteva zile, iar pe Telegram (unde are un cont cu peste 30 de mii de abonați, ” Ugo Fire – Stop dictaturii”, n-r) ar fi precizat că are febră de mai bine de 2 săptămâni, tuse continuă, iar temperatura corpului depășește 39.

ADVERTISEMENT

Familia l-a îndemnat să meargă la spital

De asemenea, înainte de a ajunge la spital, Ugo Fuoco a stat acasă 11 zile, convins că se poate trata de unul singur de  boală. La îndemnul familiei, italianul a solicitat ajutorul medicilor, potrivit La Reppublica.

El ajuns în atenția publică prin mesajele de pe Facebook contra vaccinului anti-Covid. Mai mult, a atras atenția și poliției după ce a scris despre moartea lui David Sassoli, fostul președinte al Parlamentului European:

ADVERTISEMENT

”Din când în când apar vești foarte bune. A plecat domnul «permisul verde nu este discriminatoriu». Acum veniți și-i luați și pe ceilalți, mulțumesc”, ar fi scris pe facebook italianul.

Ajuns pe mâinile oamenilor legii, s-a descoperit că individul a mai avut probleme cu legea, mai exact, pentru abaterea de la normele anti-coronavirus.

ADVERTISEMENT

Tot pe Telegram, pe data de  11 ianuarie, a publicat un mesaj vocal, cu o duratăde 20 de minute, în care i se simțea vocea afectată de infecție. Marți, 18 ianuarie, a postat și fotografie cu el, aflându-se pe patul de spital și conectat la aparatele de oxigen.

De ce a murit David Sassoli

David Maria Sassoli a murit pe 11 ianuarie 2022, la vârsta de 65 de ani. El era internat în spital de mai mult timp, în urma unei disfuncții a sistemului imunitar.

ADVERTISEMENT

Anunțul deceselui a fost făcut de purtătorul său de cuvânt, Roberto Cuillo, pe Twitter. De altfel, luni, Parlamentul European transmitea că David Sassoli era în spital de pe 26 decembrie ”din cauza unei complicaţii grave ca urmare a unei disfuncţii a sistemului imunitar”.

“Sunt profund îndurerat de moartea subită a lui David Sassoli, preşedintele Parlamentului European. A fost un prieten al României și un lider care a luptat valorile și principiile europene.

Va rămâne moștenirea sa europeană. Gândurile mele se îndreaptă către familia sa”, a fost mesajul de condoleanțe al lui Klaus Iohannis, față de moartea lui David Sassoli, publicat pe Twitter.

Funcția lui David Sassoli a fost preluată de eurodeputata malteză, Roberta Metsola. Aceasta are 43 de ani și a fost votată cu peste 450 de voturi pentru a fi noul președinte al Parlamentului European.

ADVERTISEMENT