Fotbal international

Antoine Griezmann a explicat de ce a refuzat Barcelona! ”Aici sunt cea mai importantă piesă din puzzle”

07.09.2018 | 20:21
Antoine Griezmann a explicat de ce a refuzat Barcelona Aici sunt cea mai importanta piesa din puzzle

Atacantul francez al echipei Atletico Madrid, Antoine Griezmann, a explicat de ce a refuzat oferta delor de la FC Barcelona. Campionul mondial a declarat într-un interviu acordat cotidianului francez L’Equipe că la formația pregătită de argentinianul Diego Simeone se simte iubit și respectat.

”De ce n-am ales Barcelona? E ca atunci când acasă ai parte de iubire necondiționată și ți se pune totul pe tavă, de ce ai vrea să pleci în altă parte? La Atletico toată lumea a făcut tot posibilul ca eu să fiu mulțumit și fericit, inclusiv să aducă jucători de la echipe mari”, a spus internaționalul francez.

Antoine Griezmann a explicat de ce a refuzat Barcelona: ”Am de gând să realizez lucruri mărețe”

”Simt că eu sunt la baza acestui proiect și că sunt cea mai importantă piesă din puzzle. Asta m-a determinat să rămân. E foarte dificil să refuzi un club ca Barcelona, dar mă simt foarte bine aici. E casa mea și am de gând să realizez lucruri mărețe la Atletico Madrid”, a explicat Antoine Griezmann de ce a refuzat oferta campioanei din La Liga, FC Barcelona.

Atletico Madrid l-a achiziționat pe Antoine Griezmann în vara anului anului 2014 de la Real Sociedad pentru 30 de milioane de euro. Atacantul francez acum în vârstă de 27 de ani s-a integrat imediat în stilul de joc al lui Diego Simeone și a devenit titular de drept. Ca formația madrilenă, Griezmann a câștigat o dată Supercupa Europei, o dată Europa League și o dată Supercupa Spaniei. De asemenea, internaționalul francez a jucat o finală de Champions League (pierdută în fața rivalilor de la Real Madrid) și a încheiat pe locul 3 în clasamentul pentru Balonul de Aur din 2016, an în care a fost desemnat cel mai bun jucător din campionatul spaniol.

Atacantul francez al echipei Atletico Madrid, Antoine Griezmann, a explicat de ce a refuzat oferta delor de la FC Barcelona
Atacantul francez al echipei Atletico Madrid, Antoine Griezmann, a explicat de ce a refuzat oferta delor de la FC Barcelona

Chiar în ziua în care a început Campionatul Mondial din Rusia, Antoine Griezmann a anunțat că a luat decizia de sa rămâne la Atletico Madrid. Anunţul fotbalistului a fost unul oarecum surprinzător, în condiţiile în care presa spaniolă anunaţase că există  un acord semnat între Barcelona şi jucătorul francez.

Griezmann, salariu mărit la Atletico Madrid

Francezul mai are încă patru ani de contract cu câştigătoarea ultimului trofeu Europa League şi va îmbrăca tricoul formaţiei madrilene pentru al cincelea sezon consecutiv. Pentru că a decis să rămână la Atletico, Griezmann a primit o mărire salarială urmând să încaseze 19 milioane de euro pe sezon.

Înainte de Campionatul Mondial din 2018, presa catalană a scris că FC Barcelona i-a pregătit un salariu de 15 milioane de euro pe sezon lui Antoine Griezmann. În plus, campioana Spaniei sunt dispuşi să-i ofere şi o primă de instalare care să-l convingă să semneze cu formaţia de pe “Camp Nou” și îi pregăteau tricoul cu numărul 7, același pe care l-a purtat și la Atletico Madrid.

După ce mutarea atacantului francez a picat, numărul 7 la FC Barcelona a fost preluat de brazilianul Philippe Coutinho, care în sezonul precedent a purtat numărul 14. a fost adus la începutul anului de la Liverpool în schimbul sumei de 160 de milioane de euro cu tot cu bonusuri şi a semnat un contract pe cinci sezoane şi jumătate alături de clubul de pe Camp Nou şi are o clauză de reziliere a înţelegerii de 400 de milioane de euro.