Fotbal international

Antoine Griezmann a fost prezentat oficial la Barcelona. Și-a ales un număr surprinzător. FOTO

14.07.2019 | 22:27
Antoine Griezmann a fost prezentat oficial la Barcelona Sia ales un numar surprinzator FOTO
ADVERTISEMENT

Antoine Griezmann a fost prezentat oficial la Barcelona, după ce catalanii le-au achitat celor de la Atletico Madrid clauza de 120 de milioane de euro în schimbul său. Pentru a se asigura că nu vor păți la rândul lor o asemenea poveste, cei de la Barcelona i-au fixat lui Griezmann o clauză astronomică, de 800 de milioane de euro.

Antoine Griezmann a fost prezentat oficial la Barcelona

Cel mai mult a surprins numărul pe care Griezmann a ales să-l poarte pe echipamentul de joc: 17! Totul în condițiile în care a evoluat aproape o întreagă carieră cu numărul 7 pe tricou. Acest număr îi aparține însă lui Coutinho, astfel că francezul va trebui să aștepte o eventuală plecare a brazilianului. 17 nu este un număr cu însemnătate în istoria Barcelonei, acest tricou fiind purtat în ultimii ani de Alcácer, Munir, Song, Pedro, Gio Dos Santos, Van Bommel, Mendieta, Christanval, Petit, Bogarde și Amunike.

ADVERTISEMENT

„Vreau să le mulțumesc celor de la Real Sociedad, care mi-au oferit primul meu contract de profesionist. De asemenea, celor de la Atletico, lui Cholo, tuturor foștilor mei colegi. M-au ajutat să devin un jucător important pentru clubul, dar și pentru țara mea. La Barcelona vreau să ies din zona de confort. E un club uriaș și vreau să fiu un jucător important în primul 11. Vreau să câștig La Liga, Cupa Regelui și Liga Campionilor.

Cel mai mult mă bucur că voi juca în aceeași echipă cu Messi. Va fi o legendă pentru copii mei, pentru copiii copiilor mei. E o mândrie să joc alături de el. Nu mi-a fost ușor să mă despart de Atletico. Am dat totul pentru acel club până la final. Nu am decât admirație și respect pentru Atleti” – a spus Griezmann la prezentarea sa oficială.

ADVERTISEMENT
Griezmann si-a ales numarul 17
Griezmann si-a ales numarul 17

Antoine Griezmann (28 ani) a evoluat la Atletico între 2014 și 2019, cucerind trei trofee. Alături de naționala Franței a câștigat Cupa Mondială din 2018.