Fotbal international

Antoine Griezmann la Barcelona! Suma uriașă pe care o plătesc catalanii. Conducător de la Atletico Madrid: “Se știa încă din martie!”

12.06.2019 | 22:34
Antoine Griezmann la Barcelona  Suma uriasa pe care o platesc catalanii Conducator de la Atletico Madrid Se stia inca din martie

UPDATE: 12.06.2019. Unul dintre conducătorii lui Atletico Madrid, Miguel Angel Gil Marin, a confirmat faptul că vedeta clubului său, francezul Antoine Griezmann, va juca din viitorul sezon la FC Barcelona. Mai mult Gil Marin dezvăluie faptul că lucrurile au fost puse la punct încă din luna martie a acestui an și că doar s-a dorit păstrat secretul până acum.


Atacantul francez Antoine Griezmann s-a transferat la FC Barcelona la Barcelona pentru 125 de milioane de euro, după ce i-a anunțat pe șefii clubului Atletico Madrid că nu va mai rămâne la echipă în sezonul viitor. Campionul mondial a semnat în vara trecută prelungirea contractul cu madrilenii până în vara anului 2023, dar a obținut scăderea rezilierii înțelegerii. Oficialii lui Atletico au făcut anunțul oficial în această seară.

Presa spaniolă anunță transferul lui Antoine Griezmann la Barcelona

Cotidianul spaniol Marca a anunțat că Antoine Griezmann i-a informat pe șefii clubului Atletico Madrid de intențiile sale, i-a anunțat pe coechipieri că va pleca și este pregătit de marea aventură la FC Barcelona. Catalanii l-au dorit cu insistență și vara trecută, dar atacantul francez a făcut atunci un pact cu Diego Simeone și conducătorii lui Atletico, deoarece clubul avea interdicții la transferuri și nu putea găsi un înlocuitor pe măsura campionului mondial.

Astfel, în vara lui 2018, Antoine Griezmann a luat hotărârea să rămână la Atletico Madrid și chiar și-a prelungit contractul până la 30 iunie 2023. Însă mare avantaj al atacantului francez este faptul că a obținut scăderea clauzei de reziliere a înțelegerii de la 200 de milioane de euro la doar 120 de milioane de euro, sumă pe care Barcelona este dispusă să o plătească pentru aducerea golgheterului pe Camp Nou.

Antoine Griezmann se salută cu Luis Suarez la finalul unui meci FC Barcelona - Atletico Madrid
Antoine Griezmann se salută cu Luis Suarez la finalul unui meci FC Barcelona – Atletico Madrid

Bartomeu a început revoluția la Barcelona

Deși Diego Simeone a spus în ultimele zile că nu are niciun fel de semnal privind o plecare a lui Antoine Griezmann este clar că francezul va fi noul coechipier al lui Leo Messi pe Camp Nou. Mai mult presa spaniolă a spus deja că tehnicianul argentian a pornit în căutarea unui înlocuitor și s-a fi oprit la uruguayanul Edinson Cavani de la Paris Saint-Germain. Din cele 120 de milioane pe care le va încasa, Atletico Madrid va rămâne cu 96 de milioane de euro, deoarece fostul club al atacantului francez, Real Sociedad, a pus o clauză în contract în urma căreia va mai încasa 20% dintr-o eventuală revânzare a jucătorului.

Președintele clubului FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, este hotărât să facă schimbări importante la nivelul lotului, după ce catalanii au fost eliminați în semifinalele Champions League de FC Liverpool. Boss-ul de pe Camp Nou l-a pus în fruntea listei de achiziții pe Antoine Griezmann, dar în atenție sunt și fundașul olandez Matthijs de Ligt de la Ajax Amsterdam și atacantul sârb Luka Jovic de la Eintracht Frankfurt. Nici antrenorul Ernesto Valverde nu mai este sigur de locul său, iar numele vehiculate sunt Massimiliano Allegri și Erik ten Hag.