Fotbal international

Antoine Griezmann la Barcelona! Toate detaliile înțelegerii și cine mai intră în tranzacție

29.06.2019 | 13:51
Antoine Griezmann la Barcelona Toate detaliile intelegerii si cine mai intra in tranzactie

Transferul atacantului echipei Atletico Madrid, Antoine Griezmann, la FC Barcelona a intrat pe ultima sută de metri și presa spaniolă scrie că anunțul oficial va fi făcut în jurul datei de 10 iulie. Începând cu 1 iunie, clauza de reziliere a internaționalului francez va coborî de la 200 la 120 de milioane de euro, dar catalanii încearcă să modifice puțin datele acestei tranzacții.

Antoine Griezmann ajunge la Barcelona, Nelson Semedo merge la Atletico

Cotidianul catalan Mundo Deportivo scrie că Antoine Griezmann va ajunge mai mult ca sigur în această vară la FC Barcelona, dar oficialii campioanei din La Liga încearcă să găsească o altă variantă decât plata rezilierii contractului, care de luni va fi de 120 de milioane de euro. Conducătorii clubului ”blau-grana” ar fi dispuși chiar să plătească mai mult decât clauza de reziliere, adică 126 de milioane de euro, cu condiția ca suma să fie achitată în tranșe.

O altă variantă de lucru ar fi pe lângă o sumă de bani și cedarea fundașului dreapta Nelson Semedo. Tehnicianul formației Atletico Madrid, Diego Simeone, ar fi interesat de aducerea internaționalului portughez în vârstă de 25 de ani pentru a acoperi postul unde îl mai are pe veteranul Juanfran. Presa a anunțat că oficialii celor două cluburi au avut o întâlnire pentru a discuta toate aceste variante, dar cluburile au negat informația.

Antoine Griezmann încercând să-l deposedeze pe Lionel Messi într-un meci Barcelona – Atletico Madrid

Atletico i-a și găsit înlocuitor lui Griezmann

În vara lui 2018, Antoine Griezmann a luat hotărârea să rămână la Atletico Madrid și chiar și-a prelungit contractul până la 30 iunie 2023, dar a obținut scăderea clauzei de reziliere a înțelegerii de la 200 de milioane de euro la doar 120 de milioane de euro începând cu 1 iulie 2019. În urmă cu două săptămâni, Miguel Angel Gil Marin, oficial în cadrul clubului madrilen, a dezvăluit că înțelegerea cu Barcelona s-a făcut încă din luna martie.

Banii obținuți pe cedarea lui Antoine Griezmann vor fi investiți de Atletico Madrid în aducerea noului star al fotbalului portughez, Joao Felix. Spaniolii vor plăti nu mai puţin de 126 milioane euro pentru a-şi asigura serviciile pe timp de cinci ani ale jucătorului considerat urmașul lui Cristiano Ronaldo. Tânărul fotbalist de la Benfica Lisabona s-a mai aflat în atenția cluburilor Manchester United și Juventus Torino.