ADVERTISEMENT
Fotbal international

Antoine Griezmann, probleme de acomodare la Barcelona: “Trebuie să-şi găsească locul” + PSG îl vrea pe atacantul francez

Autori: Ionut Neamţu, Sorin Dumitrescu | 13.11.2019 | 12:23
Antoine Griezmann, dificultăți mari de adaptare la Barcelona

Cel mai important cotidian sportiv francez, L’Equipe, face o amplă analiză a cauzelor care au făcut ca Antoine Griezmann să nu se fi putut adapta la Barcelona, după ce a fost transferat în această vară de la Atletico Madrid, pe baza clauzei de eliberare.

ADVERTISEMENT

Antoine Griezmann, probleme de acomodare la Barcelona

Francezii recunosc faptul că poate altfel ar fi stat lucrurile pentru starul lor dacă acesta accepta să meargă pe Nou Camp încă din vara anului trecut, când Leo Messi îi făcuse public urarea de bun venit pe Nou Camp. Însă jucătorul a dezamăgit toată suflarea catalană și a anunțat într-un filmuleț decizia sa de a continua cu Atletico, pentru un salariu de 20 de milioane euro net.

Relația sa cu starul Barcelonei este una cât se poate de rece, lucru care nu surprinde, știut fiind că Messi în general nu este un personaj foarte jovial și că în vestiarul Barcelonei are puțini prieteni și nu vorbește decât cu cei din anturajul său. De altfel, ambii au recunoscut recent acest lucru.

ADVERTISEMENT
Antoine Griezmann nu are un raport de amiciție cu Leo Messi

Griezmann, izolat în banda stângă

O altă cauză ar ține de aspectul tactic. El a fost liderul la Atletico, unde avea deplină libertate de mișcare. Aici a fost pus să joace numai în stânga, pentru ca Messi să poată acționa pe dreapta și în centru, după bunul plac. Asta îi îngrădește mult lui Griezmann capacitatea de acțiune.

Un al treilea motiv este lipsa de comunicare cu antrenorul Ernesto Valverde, cel care în general nu este un tehnician care să vorbească mult și acest lucru s-a văzut în special în situațiile în care echipa se afla în dificultate iar era incapabil să intervină într-un fel, stând resemnat, cu capul în palme, pe bancă.

ADVERTISEMENT
Antoine Griezmann nu are o relație deschisă nici cu antrenorul Ernesto Valverde

PSG l-ar dori dacă pleacă Mbappe

El Mundo Deportivo vine cu informația conform căreia dacă în vara lui 2020 Kylian Mbappe va fi vândut, atunci PSG va înainta o ofertă Barcelonei pentru Antoine Griezmann. Conform Le Parisien președintele lui Real Madrid, Florentino Perez, este gata să spargă toate recordurile de transfer din fotbal și să pună pe masă suma de 400 de milioane euro pentru Mbappe, aproape dublu cât a costat cel mai scump transfer din lume, Neymar, în 2017, de la Barcelona la PSG. Caz în care PSG ar înainta o ofertă Barcelonei pentru Griezmann.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!