Fotbal international

Antoine Griezmann, umilit de Barcelona. Francezul este al doilea star care clachează lamentabil pe Camp Nou după brazilianul Coutinho

01.07.2020 | 11:27
Antoine Griezmann umilit de Barcelona Francezul este al doilea star care clacheaza lamentabil pe Camp Nou dupa brazilianul Coutinho
ADVERTISEMENT

Marți seară, francezul Antoine Griezmann a cunoscut umilința de a fi trimis pe teren la meciul cu Atletico Madrid, fosta lui echipă, abia în prelungirile partidei. Pentru mulți, coroborat și cu recentul conflict cu Leo Messi, asta înseamnă că zilele sale pe Nou Camp sunt numărate.

Este ciudat cum jucătorul sosit vara trecută de la Atletico Madrid devine într-un singur sezon un jucător de duzină, un al doilea transfer stelar după brazilianul Coutinho care eșuează lamentabil. Și pe țeavă este o a treia mutare de peste o sută de milioane euro care seamănă a fiasco, Ousmane Dembele, luat în vara lui 2017 de la Dortmund pentru a fi noul Neymar. Doar pe hârtie, nu și pe gazon.

ADVERTISEMENT

Antoine Griezmann a fost în urmă cu doi ani un obiectiv prioritar pentru Barcelona. Aducerea francezului primise la vremea respectivă și OK-ul șefului vestiarului, Lionel Messi, care personal îi adresase un mesaj de bun venit vedetei lui Atletico Madrid, pentru a-i arăta că este așteptat cu brațele deschise.

Antoine Griezmann trebuia să ajungă încă din 2018 la Barcelona

Griezmann era la final de contract și toată lumea era convinsă că înainte de Mondialul din 2018 va face anunțul plecării la Barcelona, după ce îl ajutase pe Diego Simeone rămânând în perioada de interdicții la mercato dată de UEFA madrilenilor.

ADVERTISEMENT

Însă, Griezmann pregătea lovitura de teatru într-un video special. A anunțat nou contract cu Atletico și cu 20 de milioane euro salariu devenea cel mai scump jucător din istoria clubului. Mișcarea sa a înjunghiat adânc orgoliul celui care e substitutul lui Dumnezeu pe Nou Camp, argentinianul Lionel Messi.

Cum a devenit persona non grata pentru Lionel Messi

Din acel moment, Griezmann a devenit persona non grata pentru omul cu șase Baloane de Aur în palmares. Însă francezul a calculat prost pașii. S-a sucit în câteva luni, deși semnase noul contract cu Atletico și a început să trimită semnale de amor pentru catalani, bătând la uși închise, cu excepția celei a președintelui Josep Bartomeu.

ADVERTISEMENT

Barca a decis vara trecută să achite clauza de 100 de milioane euro, inginerie financiară bine calculată, pentru că a așteptat câteva luni până ce s-a ajuns la această sumă, deși senatorii Messi, Suarez sau Pique votaseră clar împotriva. Conștient de greșeala comisă în urmă cu un an, Antoine făcea de zor penitențe, acceptând dintr-o suflare un salariu de numai 14 milioane euro, cu șase mai puțin ca la Madrid.

Transferul francezului a fost ambiția lui Bartomeu

Însă la Barcelona există un adevăr știut de toată lumea, dar nespus public. Și anume faptul că pentru a reuși trebuie să te afli în grațiile lui Messi. Altminteri, poți să fi costat și peste 150 de milioane, cazul lui Coutinho, nu ai nicio șansă să te integrezi și sfârșești fie prin a cere singur plecarea, fie a fi vândut pe un preț mult mai mic.

ADVERTISEMENT

Griezmann a ajuns pe Nou Camp fără acordul lui Messi, operațiunea fiind ambiția lui Bartomeu. Și francezul a trecut de la statutul de vedetă la Atletico în izolare, încă înainte de a veni COVID 19, ca un oaspete stingher lăsat într-un colț al casei de unul singur, doar de-o se simți să plece.

Griezmann și Messi au fost aproape de o repriză de box

Griezmann nu ar vrea să facă acest lucru nici acum. Știe că are potențial, știe că nu e un jucător oarecare. Însă imposibilitatea de a relaționa cu Messi împinge lucrurile într-acolo. Nu e un secret că Leo forțează cât poate revenirea lui Neymar și că dacă ar fi el cel care decide venirile și plecările de mult i-ar fi dat un șut în fund lui Griezmann.

Recentul conflict, în care foarte puțin a lipsit să nu se ajungă la un schimb de replici fizic, a scos adevărul murdar la suprafață și toată tensiunea existentă între cei doi jucători. Acum, Barcelona trebuie să rezolve cazul. Messi nu va fi niciodată mazilit, nici dacă ar da foc la stadion, conviețuirea cu Griezmann e imposibilă, deci nu rămâne decât varianta ca francezul să își facă bagajele.

PSG îl așteaptă cu brațele deschise

Oferte are destule și nu de oriunde. PSG așteaptă o asemenea mutare, de a putea completa tandemul de la naționala campioană mondială cu Mbappe și Griezmann ca pe o mană cerească. Este dorit și în Premier League, mai ales de Manchester United, dar este exclusă o revenire sub comanda lui Diego Simeone, pentru că acesta l-a avertizat asupra ceea ce îl va aștepta la Barcelona, dar a vorbit cu pereții.

Un lucru este limepde ca untdelemnul care apare mereu la suprafața apei. La Barcelona, cât timp va domni regele Messi, nimic nu va mișca fără aprobarea lui. S-a convins acum și Bartomeu, cel care a crezut în mod deșart că va putea impune implantul Griezmann peste capul adevăratului șef al Barcelonei.

ADVERTISEMENT