Sport

Antoine Griezmann, „victima” clauzelor din contractul de împrumut de la FC Barcelona. Catalanii o amenință pe Atletico Madrid cu tribunalul!

Antoine Griezmann a devenit, fără voia sa, "victima" clauzelor împrumutului de la Barcelona! Din ce cauză francezul joacă doar finalurile de meci.
09.09.2022 | 14:45
Antoine Griezmann victima clauzelor din contractul de imprumut de la FC Barcelona Catalanii o ameninta pe Atletico Madrid cu tribunalul
O clauză de 40 de milioane de euro îl împiedică pe Antoine Griezmann_să joace titular la Atletico Madrid. foto: hepta
ADVERTISEMENT

Antoine Griezmann, unul dintre cei mai în formă jucători ai celor de la Atletico Madrid în acest start de sezon, a devenit “victima” contractului de împrumut, de la Barcelona la Atletico Madrid. Iar starul naționalei Franței plătește acum tribut, fiind utilizat doar în ultima jumătate de oră a meciurilor pe care madrilenii pe dispută.

Antoine Griezmann, „victimă” fără voia sa! De ce evoluează atât de puțin mijlocașul francez?

Antoine Griezmann a avut un start de sezon foarte bun la Atletico Madrid. Asta în ciuda faptului că internaționalul francez a evoluat foarte puțin pentru gruparea din capitala Spaniei. Mai mult decât atât, Griezmann  nu a fost titular în nici o partidă din acest sezon. Atât în La Liga, cât și Liga Campionilor. Chiar și în acest condiții, Griezmann  e unul din cei mai buni marcatori ai madrilenilor în acest start de sezon.

ADVERTISEMENT

De ce nu evoluează mai mult internaționalul francez? Asta deoarece, conform unor clauze stipulate în contractul de împrumut de la Barcelona, formație de care Griezmann  aparține, Atletico Madrid se obligă să achite suma de transfer definitv pentru francez, dacă acesta va juca peste 45 de minute în minimum 50% dintre meciuri, în cei doi ani de împrumut.

40 de milioane, o sumă de speriat pentru Atletico Madrid

Cum sezonul trecut, Griezmann  a jucat în 36 de partide pentru madrileni, în toate competițiile, fiind de cele mai multe ori titular, acum Cholo Simeone încearcă să “fenteze”clauza. Și anume, pentru a nu depăși media minutelor jucate stipulate în contract, tehnicianul argentinian l-a folosit pe Griezmann doar în ultimele 30 de minute ale partidelor jucate de Atletico.

ADVERTISEMENT

Atletico Madrid a plătit anul trecut 10 milioane pentru împrumutul pe două sezoane al lui Antoine Griezmann. Contractul de împrumut prevede faptul că dacă mijlocaușul în vârstă de 31 de ani va evolua mai mult de 45 de minute, în cel puțin jumătate din totalul partidelor sub culorile „alb-roșu”, gruparea de pe Wanda Metropolitano se obligă să achite suma de transfer definitiv în valoare de 40 de milioane de euro.

Barcelona amenință clubul madrilen cu un proces

Barcelona susțină însă că Antoine Griezmann e deja jucătorul madrilenilor, întrucât clauza era valabilă pentru primul sezon de împrumut al mijlocașului francez la Atletico. Și clauza s-a activat la finalul sezonului trecut, când Atletico trebuia să plătească suma de transfer. Iar conform titratului cotidian spaniol Marca, oficialii catalani au pregătit deja terenul pentru a intenta un proces contra clubului din capitala Spaniei.

ADVERTISEMENT

Suma de 40 de milioane de euro, care trebuie achitată, e una consistentă, dar la valoarea clubului din capitala Spaniei, coroborat cu reușitele mijlocașului francez, acești bani nu ar trebui să fie o problemă. Mai ales că Atletico își propune an de an să se bată de la egal la egal cu granzii Real Madrid și Barcelona.

Atletico ar ieși pe plus oricum, în afacerea “Griezmann”.  Asta pentru că Barcelona a plătit 120 de milioane de euro pentru transferul mijlocașului francez în 2019, iar Atleti ar da 50 de milioane pentru repatrierea unuia dintre jucătorii cu cele mai bune cifre în ultimii 10 ani la gruparea de pe Wanda Metropolitano.

ADVERTISEMENT

În acest sezon, în toate competițiie, Griezmann a marcat de trei ori pentru madrileni, de două ori în campionat și o dată în Liga Campionilor, în doar 143 de minute jucate!

ADVERTISEMENT