Sport

Derby-ul premierelor pentru Anton Petrea. Antrenorul lui FCSB pune presiune pe jucători înaintea meciului cu CFR: „Să fim primii care le dau gol!”. Video

Anton Petrea a vorbit la conferința de presă despre derby-ul cu CFR Cluj. Antrenorul lui FCSB are un palmares dezastruos în confruntările cu ardelenii și așteaptă să îl bată în premieră pe Dan Petrescu.
22.01.2022 | 14:46
Derbyul premierelor pentru Anton Petrea Antrenorul lui FCSB pune presiune pe jucatori inaintea meciului cu CFR Sa fim primii care le dau gol Video
ADVERTISEMENT

Anton Petrea o va înfrunta pentru a șaptea oară pe CFR Cluj în calitate de antrenor al lui FCSB. Tehnicianul în vârstă de 46 de ani are un palmares de coșmar cu ardelenii. Nu a reușit să se impună decât o singură dată în fața ardelenilor. În rest, cu Toni Petrea la timonă, roș-albaștrii au înregistrat un rezultat de egalitate și au pierdut de nu mai puțin de cinci ori.

Va fi însă doar a doua confruntare directă dintre Petrea și Dan Petrescu. „Bursucul” a câștigat unicul duel, în finalul play-off-ului din sezonul 2019-2020, atunci când CFR Cluj s-a impus cu 2-0. Primul derby al anului în Liga 1 se joacă duminică, 23 ianuarie, pe Național Arena, de la ora 20:00.

ADVERTISEMENT

Anton Petrea își motivează fotbaliștii înaintea derby-ului FCSB – CFR Cluj. Vrea prima victorie contra lui Dan Petrescu

În Liga 1, CFR Cluj nu a mai primit gol de zece meciuri. Ultima echipă care i-a dat gol campioanei este Rapid, în victoria cu 2-0, din 17 octombrie 2021.

„Ne așteaptă un debut de an de foc, cu un joc contra echipei de pe primul loc, o echipă cu un parcurs incredibil în prima parte a sezonului, cu 19 victorii și doar două eșecuri, fără niciun egal. Asta spune multe despre forța lor, că formează o echipa puternică, experimentată, cu jucători care au câștigat campionate, o echipă care a luat puține goluri. În ultimele șase meciuri nu a luat niciun gol.

ADVERTISEMENT

Acesta ar trebui să fie un motiv important de motivație pentru fotbaliștii noștri, să fie primii care le dau gol după șase jocuri și să câștige. Cunoaștem forța CFR-ului, stilul lor de joc, dar sper ca mâine să găsim cele mai bune soluții pentru a desface apărarea lor puternică și să îi învingem”, a declarat Anton Petrea înainte de FCSB – CFR Cluj.

Antrenorul lui FCSB nu e impresionat de campania de transferuri a campioanei

În această perioadă de mercato, FCSB nu a făcut niciun transfer și s-a despărțit de un singur jucător: Constantin Budescu. În schimb, CFR Cluj a făcut nu mai puțin de patru achiziții, dar acest lucru nu îl impresionează pe tehnicianul vicecampioanei. În tur, CFR Cluj a câștigat în Gruia, scor 4-1.

ADVERTISEMENT

„Avem un lot echilibrat și doar de dragul de a face transferuri nu avea sens să facem. Cred că ar trebui să fie un lucru bun pentru noi, ar da un pic de omogenitatea echipei și exprimarea echipei să fie foarte bună.

La meciul tur nu eram aici. Mă preocupă doar meciul de mâine seară. Așa ma pot gândi la sezonul trecut, când eram și, pe Arena Națională, i-am bătut cu 3-0. Am trăit o bucurie imensă. Îmi doresc ca mâine să ne bucurăm la fel, după un joc bun și o victorie a noastră.

ADVERTISEMENT

Mai sunt destul de multe jocuri de disputat. Mai sunt multe puncte puse în joc. Chiar dacă vom câștiga, ne-am apropia puțin, dar mai avem de tras. Trebuie să venim din urmă, să luăm fiecare meci în parte și să ne gândim numai la victorie. E un meci important, dar nu decisiv.

Eu cred că ei vor folosi o formație cât mai apropiată de cea pe care au folosit-o în ultima perioadă a sezonului, iar jucătorii noi să fie integrați pe parcurs. Nu cred că mâine va fi titular un jucător nou transferat. Ei au un stil de joc, o echipă care joacă cam același lucru, au schelet bine stabilit și poate pe parcurs să apară din noile achiziții”, a adăugat tehnicianul roș-albaștrilor.

Anton Petrea cheamă suporterii la stadion

Suporterii lui FCSB sunt supărați pe conducerea roș-albaștrilor pentru îndepărtarea de la echipă a lui Constantin Budescu, dar Toni Petrea le cere ultrașilor să vină să susțină echipa într-un moment crucial al sezonului.

„Eu nu îmi doresc decât ca suporterii noștri să fie lângă echipă. Jucătorii au nevoie de ei. Avem o echipă tânără. Jucătorii au fluctuații în evoluții și tocmai din acest motiv cred eu că suporterii noștri ar trebui să îi sprijine cât mai mult pe ei”, a mai spus Toni Petrea.

Vinicius revine în lot pentru derby

Fanii roș-albaștrilor primesc și vești bune. După ce FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Florin Tănase a fost recuperat și este apt de joc pentru derby-ul cu CFR, Anton Petrea a anunțat că se poate baza și pe Vinicius. Stoperul brazilian n-a fost în lot la ultimul meci din 2021, cu Sepsi.

„Nu s-a pus problema ca el să plece. Vini mai are contract până în vară. Nu a fost la un meci, dar nu înseamnă că va pleca. E cu echipa, se pregătește, probabil va fi în lot mâine seară. Poate va juca…”, a transmis antrenorul.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 2,50 este cota pentru „sub 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT