Fotbal intern

Anton Petrea, mesaj războinic înainte de FCSB – FC Botoșani: „Vrem pe primul loc cât mai rapid!”. Video

06.11.2020 | 19:09
Anton Petrea mesaj razboinic inainte de FCSB  FC Botosani Vrem pe primul loc cat mai rapid Video
ADVERTISEMENT

Etapa a zecea a Ligii 1 propune un meci foarte interesant la București, între FCSB și FC Botoșani, două echipe care au evoluat în play-off-ul sezonului precedent. Anton Petrea a anunțat că echipa sa nu ia în calcul decât victoria. 

Aflată pe poziția secundă în clasament, FCSB vrea să ajungă la cinci victorii consecutive și să continue să fie principala urmăritoare a liderului Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, FC Botoșani se confruntă cu un focar de coronavirus apărut la club, însă vrea să câștige puncte pentru a putea rămâne în apropierea locurilor de play-off, după ce a ajuns la patru înfrângeri în ultimele cinci meciuri.

Anton Petrea înainte de FCSB – FC Botoșani: „Vrem să ajungem pe primul loc”

Antrenorul echipei de pe locul secund al Ligii 1 a prefațat duelul pe care FCSB îl va disputa sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 21:45 împotriva moldovenilor de la FC Botoșani. Puternic lovită de coronavirus, echipa lui Marius Croitoru nu se va putea baza pe nu mai puțin de șapte jucători.

ADVERTISEMENT

Anton Petrea a vorbit despre șansele echipei sale în meciul de sâmbătă și a subliniat că nu ia în calcul alt rezultat în afara victoriei. De asemenea, tehnicianul roș-albastru este empatic cu clubul botoșănean și și-a arătat sprijinul pentru moldoveni în contextul focarului de COVID-19 apărut la club.

„Întâlnim o echipă bună a campionatului, din punctul meu de vedere, o echipă preocupată de atac, cu un joc ofensiv. Îmi pare rău să aud aceste vești din partea lor, că au probleme legate de COVID. Am trecut și noi prin astfel de momente, știm ce înseamnă și nu e plăcut. Nu pot decât să le urez însănătoșire grabnică și să revină cât mai curând pe teren.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește jocul de mâine, noi trebuie să fim foarte atenți, pentru că ei alcătuiesc o echipă periculoasă, preocupată de atac. Sper că va ieși un meci frumos. Și noi suntem o echipă ofensivă, sper să marcăm cât mai multe goluri, iar la final să avem motive de bucurie. 

Cred că dispunem de jucători profesioniști, care în ciuda vârstei au maturitatea necesară încât să realizeze importanța meciurilor care vor urma. Să nu cădem în plasa rezultatelor înregistrate până acum și să ne deconectăm. Cred că suntem motivați, dornici să ne apropiem și mai mult de locul 1 și să reușim cumva să ajungem acolo cât mai repede”, a declarat Petrea înaintea partidei.

ADVERTISEMENT

Antrenorul FCSB, îngrijorat de convocările lui Mirel Rădoi și Adrian Mutu: „Cu cine mai fac antrenamente?”

Antrenorul FCSB a discutat și despre convocările la loturile naționale pe care mai mulți dintre fotbaliștii săi le-au primit în ultimele zile. Adrian Mutu i-a chemat pentru meciul decisiv cu Danemarca în vederea calificării la Euro 2021 pe Andrei Vlad, Gabriel Simion, Darius Olaru și Olimpiu Moruțan. În același timp, pentru naționala „mare” ar putea evolua Valentin Crețu, Iulian Cristea, Florin Tănase, Dennis Man.

De asemenea, FANATIK a anunțat în exclusivitate că la prima reprezentativă ar putea fi chemat și Andrei Miron, în locul lui Andrei Burcă, infectat cu coronavirus. Tot de la FCSB, mai sunt pe listele B jucătorii Sergiu Buș, la naționala lui Rădoi, respectiv Adrian Șut pentru echipa U21.

De asemenea, Toni Petrea a discutat și despre posibilitatea întreruperii fotbalului ca urmare a înăspririi măsurilor de restricție în contextul pandemiei de coronavirus și a comentat tragerea la sorți din Cupa României, care va avea loc luni, 9 noiembrie.

„Pe de o parte mă bucură convocările atât la naționala mare, cât și la tineret, dar pe de altă parte mă gândesc cu cine mai fac antrenamente. Dar ne descurcăm. Important, pentru jucătorii noștri, e să facă parte din echipa națională și să joace cât mai bine, dacă li se va da șansa de a o face, și să se întoarcă sănătoși la echipă. În aceste perioade de pauză competițională, încercăm să aducem ceva în plus la nivel de pregătire, din toate punctele de vedere. Sper ca și în această perioadă să ne putem atinge obiectivele cu jucătorii pe care îi voi avea la dispoziție. Ne dorim să avem un final de an cât mai bun. 

Urmărind ultimele evenimente și tot ce se petrece în țară, se poate ajunge și la închiderea fotbalului. Noi nu avem altceva de făcut decât să ne pregătim în continuare, să ne vedem de treaba noastră și să facem ce se va decide, dacă e cazul să se oprească. Nu ne-ar conveni, dar nu avem ce să facem. Suntem într-o situație destul de dificilă și cred că toată lumea trebuie să conștientizeze acest lucru. 

Am văzut că e un nou format al Cupei României, poate competiția va deveni mai interesantă. Sorții vor decide adversarii, vom vedea la momentul respectiv. Nu am nicio preferință în momentul actual”, a mai spus Petrea.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoşani: 4,25 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT