Antonescu nu a fost invitat la Cotroceni la depunerea jurămîntului de către Gerea

Vasile Pârvan   
în Nicio categorie
17/10/2013, 08:30
Antonescu nu a fost invitat la Cotroceni la depunerea jurămîntului de către Gerea

Preşedintele Senatului, liderul liberal Crin Antonescu, nu a fost invitat la Cotroceni la ceremonia de depunere a jurămîntului de învestitură de către Andrei Gerea ca ministru al Economiei, au declarat, pentru Mediafax, surse parlamentare.

Potrivit unor surse parlamentare, Antonescu nu a primit, aşa cum este obiceiul, invitaţie oficială din partea Preşedinţiei, la ceremonia de depunere a jurămîntului.

În plus, potrivit surselor, Preşedinţia nu a acceptat la ceremonie prezenţa unui număr extins de invitaţi.

Pe de altă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că va fi prezent la depunerea jurământului lui Andrei Gerea propus pentru funcţia de ministru al Economiei.

“Nu e un favor pe care i-l fac cuiva. Eu am să vă spun un lucru şi e important pentru toţi cei care sunt politicieni: noi ne putem certa, putem să spunem ce cuvinte vrem noi când jucăm în campionatul intern, dar toţi ne vedem la echipa naţională. Iar cînd sîntem la echipa naţională avem nevoie de o atitudine şi un comportament pentru că facem parte din echipa naţională şi eu şi Victor Ponta şi Crin Antonescu şi preşedintele Băsescu, toţi cei care avem demnităţi în statul român. Acolo sîntem obligaţi să respectăm regulile pentru că am fost selectaţi în echipa naţională”, a precizat Zgonea, potrivit Gândul.ro.

Întrebat dacă este nevoie de o invitaţie din partea Preşedinţiei în cazul depunerii jurământului unui ministru, Zgonea a răspuns: “Eu am fost informat. Este o comunicare pe canalele oficiale, conducerea preşedinţiei informează conducerea celor două camere cu privire la data şi ora la care depune jurământul ministrul şi bineînţeles preşedintele Camerei deputaţilor şi preşedintele Senatului sînt obligaţi pentru că sînt selectaţi în echipa naţională atunci când au fost selectaţi de parlamente să fie prezenţi”.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a plecat, la cea mai recentă depunere de jurămînt de către un ministru la Cotroceni, înainte de terminarea evenimentului.

Antonescu a participat la învestirea Ramonei Mănescu, dar a plecat din sală după ce aceasta depus jurămîntul şi înainte ca preşedintele Băsescu să îşi susţină obişnuitul discurs.

Întrebat, ulterior, despre acest lucru, Băsescu a spus că Antonescu nu va fi niciodată preşedinte, pentru că nu respectă instituţia, iar liderul liberal a spus că a fost vorba despre un gest nepoliticos din partea sa, dar nu a vrut să asiste la un discurs fără legitimitate.

Închide ×