Sport

Dinamo a făcut primul transfer pe bani după trei ani! Jucătorul pentru care “câinii” plătesc 50.000 de euro

În ultimii ani, este o raritate ca Dinamo să plătească sume de transfer pentru jucători. Iar Antoni Ivanov este primul fotbalist pentru care oficialii "câinilor" îl cumpără cu bani, după trei ani.
17.03.2022 | 19:40
Dinamo a facut primul transfer pe bani dupa trei ani Jucatorul pentru care cainii platesc 50000 de euro
Antoni Ivanov, duel cu Dumiter în derby-ul Dinamo - FCSB. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo s-a confruntat cu mari probleme financiare în ultimii ani, mai ales după ce pachetul majoritar de acţiuni a fost preluat de Pablo Cortacero. Ibericul a adus datorii record la club, care a intrat în insolvenţă în luna iunie a anului trecut.

Dinamo a făcut primul transfer pe bani după trei ani! “Câinii” plătesc 50.000 de euro pe Ivanov

Însă, în această iarnă, oficialii clubului au făcut primul transfer pe bani după o pauză de trei ani. Este vorba de Antoni Ivanov de la Universitatea Craiova, mutare anunţată în exclusivitate de FANATIK. Mijlocaşul a fost adus gratis, însă a avut o clauză ciudată în contract.

ADVERTISEMENT

Dacă bulgarul bifa minimum 45 de minute în tricoul lui Dinamo, “câinii” aveau obligaţia de a plăti Universităţii Craiova suma de 50.000 de euro. În cazul în care suma nu este plătită, penalităţile sunt de încă 50.000 de euro, scrie Prosport.

Ivanov a debutat în derby-ul cu FCSB! A fost schimbat după 7 minute

Antoni Ivanov a debutat la Dinamo în derby-ul cu FCSB, pierdut de “câini” cu 0-3. Din păcate pentru mijlocaş, avea să fie un debut cu ghinion, el fiind schimbat după doar 7 minute după o accidentare gravă la cap, după un duel cu Darius Olaru.

ADVERTISEMENT

Însă, Ivanov a “bifat” cele minimum 45 de minute în tricoul lui Dinamo în meciul de la Botoşani, pierdut cu 0-4 de “câini”. Iar Dinamo trebuie să achite celor de la Universitatea Craiova 50.000 de euro.

Reda Jaadi, ultimul fotbalist pe care Dinamo a plătit bani! A fost adus de Mircea Rednic

Este pentru prima dată după trei ani când Dinamo plăteşte o sumă de transfer pentru un jucător. În sezonul 2018-2019, belgianul Reda Jaadi a fost transferat de Mircea Rednic la Dinamo pentru 50.000 de euro. Este ultimul transfer pe bani făcut de “câini” până la cel al lui Ivanov.

ADVERTISEMENT
Reda Jaadi, adus la Dinamo de impresarul Luana Rednic (stânga)
Reda Jaadi, adus la Dinamo de impresarul Luana Rednic (stânga)

De atunci au fost aduşi aproape 100! de jucători la echipă, Dinamo fiind una dintre echipele care a rulat cei mai mulţi jucători în ultimii ani. În acest sezon, “câinii” au folosit 53 de jucători, fiind pe primul loc în topul fotbaliştilor folosiţi într-un singur sezon, conform statisticianului Liviu Manolache.

Recordul istoric de transfer al celor de la Dinamo este Gabi Torje. În ianuarie 2008, “câinii” plăteau 2.000.000 de euro celor de la Poli Timişoara pentru mijlocaş. La începutul sezonului, Torje s-a întors la Dinamo, gratis, pentru a pune umărul la salvarea echipei de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Dinamo, “export” important în iarnă: 800.000 de euro pe Deian Sorescu!

În schimb, Dinamo a reuşit şi un “export” pe bani mulţi în această iarnă. Deian Sorescu a plecat la Rakow pentru 800.000 de euro plus bonusuri. Ultimii jucători vânduţi de “câini” au fost Dan Nistor la Universitatea Craiova (260.000 de euro) şi Denis Ciobotariu la CFR Cluj (150.000 de euro), amândoi la CFR Cluj, în ianuarie 2020.

Dinamo a adus 16 jucători în această iarnă în încercarea de a bifa obiectivul de salvare de la retrogradare. “Câinii” sunt pe loc de baraj şi au scăpat de emoţiile retrogradării directe după colapsul de la Academica Clinceni şi Gaz Metan.

  • 26 de ani are Antoni Ivanov
  • 300.000 de euro este cota de piaţă a lui Ivanov
ADVERTISEMENT