Antonia este în pericol! Medicii o avertizează: ”Fără fitness!”

Antonia a nascut prin cezariana, pe 27 decembrie, un baietel. Cantareata si Alex Velea au fost nerabdatori ca fiul lor sa vina pe lume mai repede. Asta s-a si intamplat. Desi artista era programata sa...
05.03.2015 | 08:23
Antonia este in pericol Medicii o avertizeaza Fara fitness

Antonia a nascut prin cezariana, pe 27 decembrie, un baietel. Cantareata si Alex Velea au fost nerabdatori ca fiul lor sa vina pe lume mai repede. Asta s-a si intamplat. Desi artista era programata sa nasca in luna ianuarie, micutul Dominic a venit pe lume la finele lui decembrie.

Antonia e o mamica norocoasa pentru ca pe perioada sarcinii nu a luat foarte multe kilograme in greutate. Cantareata a fost atenta la alimentatie, nu a exagerat si a reusit sa se ingrase doar 10 kilograme pe care, culmea, le-a si dat jos in mai putin de doua luni de la nastere.

In luna martie, Antonia va reveni pe scena, de aceasta data alaturi de Alex Velea. Cantareata vrea sa aiba o silueta de invidiat, asa ca a inceput sa faca si fitness. Artista si-a reluat sedintele de sport cu antrenorul ei, Sasha Calisthenic, sperand ca pana la spectacolul de pe 29 martie sa aiba trupul mult dorit.

A inceput sa faca miscare, desi nu ar fi trebuit sa o faca, cel putin din punct de vedere medical. Dupa operatia de cezariana, in primele trei luni nu e indicat sa faci efort pentru ca risti sa se desfaca interventia si apar alte complicatii, dupa cum sustin specialistii.

“Dupa interventiile chirurgicale se recomanda un repaus fizic (fara sport) o perioada de 6 saptamani. Dupa aceasta perioada se poate incepe cu efort moderat, iar dupa 6 luni se poate face efort ca si inainte de operatie (deoarece timpul minim de vindecare completa a unei cicatrice este de 6 luni). In cazul in care faci efort, nu moderat, se poate ajunge la eventratie (ruptura operatiei) care, desigur, aduce cu sine alte complicatii printre care si infectia”, a explicat Dr. Andronache Ramona Elena – Cabinet Medical Individual -Medicina de familie.

“Dupa o operatie de cezariana este recomandat ca aproximativ trei luni sa nu se faca efort, desigur, nici sport. Organismul se reface mai greu dupa operatia de cezariana, decat atunci cand nasti natural. Organismul nostru nu are proprietati de a se regenera atat de repede. In cazul in care pacientul nu respecta indicatiile medicului si face sport, se poate desface operatia si apar complicatii”, a spus şi Stela Ermurachi, medic generalist si specialist in nutritie si intretinere corporala.

Sursa: wowbiz.ro