Fotbal international

Antonio Conte a dat startul sărbătorii. Inter ar putea deveni matematic campioana Italiei la sfârșitul acestei săptămâni

26.04.2021 | 20:00
ADVERTISEMENT

Inter Milano are 11 puncte peste ocupanta locului 2 în Serie A, Atalanta Bergamo, cu cinci etape rămase de disputat din actualul campionat.

La sfârșitul acestei săptămâni trupa lui Antonio Conte ar putea celebra titlul cu numărul 19. Inter joacă sâmbătă, în deplasare, cu Crotone, lanterna roșie a clasamentului.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Antonio Conte nu mai are răbdare și a dat startul fiestei, deocamdată la nivel declarativ. Interesant este că tot cu Antonio Conte pe bancă a început în 2011 supremația lui Juventus, care a dominat fotbalul italian în ultimii 9 ani.

Conte exultă pentru câștigarea titlului, dar nu știe dacă va continua la Inter

Antrenorul de 51 de ani a preluat-o pe Inter în 2019 și mai are un an de contract, dar nu știe dacă își va prelungi înțelegerea cu gruparea de pe Giuseppe Meazza.

ADVERTISEMENT

”Aș fi fericit să rămân, însă trebuie să ne fie clar ce vrem mai departe. Am lucrat mult în acești 2 ani la mentalul jucătorilor, pentru că de prea mult timp acest club nu era competitiv. E un scudetto ce-i va face pe mulți să crească”, a declarat Conte.

Până să ia o decizie în privința viitorului său, antrenorul a dat startul petrecerii. Pentru ca Inter să devină matematic campioana Italiei, aceasta trebuie să câștige la Crotone, iar Atalanta și AC Milan, principalele urmăritoare, să facă pași greșiți în etapa de la sfârșitul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT

”95% suntem campioni. Tronul deținut 9 ani de Juve e al nostru, destrămăm o dinastie. Este extraordinar să ai 79 de puncte cu cinci etape rămase. Păcat că nu se pot bucura fanii cu noi”, exultă Antonio Conte.

11 ani de la ultimul titlu cucerit de Inter

Cândva o forță a Italiei, Internaționale Milano a intrat în ultimul deceniu într-un con de umbră din punct de vedere al rezultatelor. Însă, odată cu venirea lui Antonio Conte lucrurile s-au schimbat radical.

ADVERTISEMENT

În sezonul trecut Inter a luptat umăr la umăr cu Juventus Torino pentru trofeul de campioană, adjudecat pentru a noua oară consecutiv de ”Bătrâna Doamnă”.

Internaționale Milano a cucerit ultimul titlu la capătul sezonului 2009/2010, iar un an mai târziu își adăuga în palmares Cupa și Supercupa Italiei, acestea fiind ultimele trofee ale nerazzurri-lor.

ADVERTISEMENT