Sport

Oficial: Antonio Conte este noul antrenor al lui Tottenham. Prima reacție a italianului

Antrenorul care a cucerit ultimul titlu în Serie A cu Inter Milano, Antonio Conte, va semna cu Tottenham Hotspur, după ce londonezii l-au concediat pe Nuno Espirito Santo.
Antrenorul care a cucerit ultimul titlu în Serie A cu Inter Milano, Antonio Conte, va semna cu Tottenham Hotspur, după ce londonezii l-au concediat pe Nuno Espirito Santo.
ADVERTISEMENT
02-11-2021
15:12

Cum a comentat Pep Guardiola numirea lui Conte la Tottenham

Antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, a salutat numirea lui Antonio Conte la Tottenham Hotspur și crede că italianul va face lucruri bune la gruparea londoneză.

”Este un antrenor grozav. Cluburile și jucătorii unde el a fost manager au avut mereu succes. Pentru Tottenham au fost câțiva ani grei, cu schimbări dese de manager. Îi doresc clubului toate cele bune”, a declarat spaniolul, conform metro.co.uk.

02-11-2021
15:01

Conte, mulțumit că revine în fotbal

Antonio Conte s-a arătat extrem de fericit de numirea la Tottenham Hotspur, el revenind în fotbal după o pauză de mai bine de cinci luni, după despărțirea de Inter Milano.

”Sunt extrem de fericit să revin ca antrenor. Abia aștept să încep să lucrez pentru a transmite echipei și fanilor pasiunea, mentalitatea și determinarea care m-au distins mereu, ca jucător și ca antrenor”, a declarat italianul.

 

02-11-2021
12:14

Antonio Conte a fost anunțat de Tottenham ca antrenor principal

Este oficial. Antonio Conte (52 de ani) este noul manager al lui Tottenham, italianul înlocuindu-l astfel la cârma echipei pe lusitanul Nuno Espirito Santo. Clubul londonez a făcut anunțul instalării lui Conte printr-o postare simplă, pe Twitter, cu mesajul „Bine ai venit la Tottenham Hotspur, Antonio Conte”.

Tottenham Hotspur și-a concediat antrenorul, pe Nuno Espirito Santo, după ultimul eșec din Premier League, 0-3 cu Manchester United.

Oficialii londonezilor nu au stat cu mâinile în sân și i-au găsit repede înlocuitor portughezului. Antonio Conte va fi noul manager al grupării care ocupă în prezent locul 8 în Premier League.

ADVERTISEMENT

Salariu astronomic pentru Antonio Conte și buget de transferuri pe măsură

Antonio Conte este un antrenor cu o cotă extrem de ridicată după ce a cucerit trei titluri cu Juventus și unul cu Inter Milano, în Italia, dar și trofeul suprem în Premier League cu Chelsea.

Presa din anglia notează că tehnicianul de 52 de ani va încasa un salariu anual de 15 milioane de euro, iar durata angajamentului va fi pe două sezoane cu posibilitate de prelungire pentru încă unul.

ADVERTISEMENT

O altă condiție esențială pentru a obține semnătura italianului a fost aceea ca bugetul de achiziții pentru prima fereastră de transferuri să fie de 150 de milioane de lire sterline (aproximativ 180 de milioane de euro).

Jurnaliștii din Regatul Unit menționează că tehnicianul va încerca să transfere, între alții, un fundaș central și un mijlocaș de creație.

ADVERTISEMENT

Englezii au anunțat de asemenea că Antonio Conte a ajuns în cursul acestei zile la Londra și că numirea lui în funcția de manager va fi anunțat oficial în următoarele ore.

Tottenham a început perfect sezonul, apoi s-a stins

Fostul tehnician al lui Spurs, Nuno Espirito Santo a fost instalat în această vară și a avut un debut fulminant de sezon. Tottenham a învins-o (1-0) în chiar prima etapă pe campioana en titre Manchester City.

ADVERTISEMENT

Au urmat alte două succese, la Wolverhampton și acasă cu Watford, ambele cu 1-0 și portughezul era declarat managerul lunii august în Premier League.

A urmat o perioadă extrem de complicată pentru londonezi. Trei eșecuri consecutive în campionat, rezultate la limita mediocrității în Conference League și calificări chinuite în Cupa Ligii.

Ultimul eșec, 0-3 acasă cu Manchester United a fost ultimul pentru Espirito Santo pe banca lui Spurs. Cu 16 goluri în casate Tottenham are a doua cea mai slabă apărare dintre echipele clasate pe primele 10 locuri în Premier League și cel mai slab atac cu doar 9 reușite.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru Everton – Tottenham: 1,74 este cota pentru „ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT