Sport

Antonio Conte vrea să o transforme radical pe Tottenham. Italianul are o listă lungă de transferuri

Abia numit manager la Tottenham, Antonio Conte a stabilit deja o listă cu jucătorii pe care vrea să-i aducă pentru a transforma în bine formația londoneză.
02.11.2021 | 19:31
Antonio Conte vrea sa o transforme radical pe Tottenham Italianul are o lista lunga de transferuri
Abia numit manager la Tottenham, Antonio Conte a stabilit deja o listă cu jucătorii pe care vrea să-i aducă pentru a transforma în bine formația londoneză. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Italianul a preluat-o pe Spurs după demiterea lui Nuno Espirito Santo și vrea să aducă un suflu nou la echipa care juca finala Champions League în urmă cu doi ani și jumătate.

Presa din Anglia scrie că tehnicianul de 52 de ani va încasa un salariu anual de 15 milioane de euro, iar durata angajamentului este pe două sezoane cu posibilitate de prelungire pentru încă unul.

ADVERTISEMENT

Cum se transformă Tottenham sub conducerea lui Antonio Conte

Una dintre condițiile puse de Antonio Conte pentru a veni la Tottenham Hotspur a fost să aibă un buget important pentru perioada de transferuri din această iarnă, el dorind să transforme radical formația din capitala Angliei.

Președintelui Daniel Levy s-a conformat imediat cererii italianului și îi va da pe mână acestuia nu mai puțin de 180 de milioane de euro pentru a-și duce în perioada de mercato jucătorii care îi consideră necesari pentru redresarea situației.

ADVERTISEMENT

Publicația Mirror a dezvăluit ce fotbaliști sunt în planurile lui Conte, iar cei mai mulți evoluează în Serie A, acolo unde tehnicianul a lucrat până în vară reușind să câștige titlul cu Inter. Un alt indiciu important este că director sportiv al celor de la Tottenham este Fabio Paratici, un italian cu multe legături în Peninsulă.

Brozovic și Kessie, ținte pentru mijlocul terenului

Prima grijă a lui Antonio Conte este să-l convingă pe atacantul Harry Kane să rămână la Spurs și din sezonul viitor, după ce internaționalul englez a vrut să plece încă din vară. Dacă nu va reuși acest lucru, ținta principală a italianului este Dusan Vlahovic de la Fiorentina.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul italian își dorește să se întărească în zona mediană și pentru asta îl vrea în mod expres pe fostul său jucător de la Inter Milano, Marcelo Brozovic. Contractul croatului, care mai este dorit și de Newcastle, expiră la finalul acestui sezon, iar Interul ar putea să-i dea drumul în iarnă pentru a nu-l pierde gratis la vară.

O altă variantă pentru linia de mijloc este ivorianul Franck Kessie care mai are contract cu AC Milan până la vară, dar e greu de crezut că italienii îl vor ceda acum când au șansa de a câștiga titlul după mulți ani. Jucătorul de 24 de ani mai este dorit de Manchester United și Liverpool. Tot la mijlocași apare și numele lui Manuel Lazzari de la Lazio Roma, care poate juca și ca fundaș dreapta.

ADVERTISEMENT

Cum ar arăta Tottenham după transferurile din iarnă

Pentru linia de fund, Conte ar vrea ca Tottenham să-l achiziționeze definitiv pe argentinianul Cristiano Romero, adus în vară sub formă de împrumut de la Atalanta Bergamo, și să transfere doi jucători alături de care a lucrat la Inter Milano.

Aceștia sunt olandezul Stefan De Vrij și italianul Alessandro Bastoni, dar e greu de crezut că Inter se va despărți foarte ușor de ei. Managerul italianul mai are pe listă și două staruri de la Juventus, Federico Chiesa și Matthijs de Ligt, dar șansele de a-i aduce în Premier League sunt destul de mici.

Sursa citată conturează și un prim ”11” în cazul în care Antonio Conte va reuși câteva din aceste transferuri: Lloris – Emerson, Romero, De Vrij, Bastoni, Reguilon – Brozovic, Hojbjerg, Ndombele – Son, Kane.

ADVERTISEMENT
Tags: