Sport

Antonio Rudiger, cel mai rapid jucător din Premier League în acest sezon. Cu ce viteză „a fost prins” fundașul lui Chelsea

Antonio Rudiger, fundașul lui Chelsea, a înregistrat cea mai mare viteză dintre toți jucătorii din Premier League, în acest sezon. Pe locul doi se află la egalitate Mo Salah și Adama Traore.
23.03.2022 | 21:31
Antonio Rudiger cel mai rapid jucator din Premier League in acest sezon Cu ce viteza a fost prins fundasul lui Chelsea
Antonio Rudiger a semnat cu Real Madrid și a încasat o primă de 8 milioane de euro, la semnătură. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pe lângă stilul său de a bloca mingile către poarta lui Chelsea, Antonio Rudiger s-a remarcat în acest sezon și prin viteza de dezvoltată în partidele formației sale.

Ce viteză a înregistrat Rudiger, cel mai rapid jucător din Premier League până în acest moment

Germanul de 29 de ani și-a îmbunătățit considerabil viteza în ultimii ani, atingând apogeul în acest sezon. În timpul meciului dintre Chelsea și Brighton, el a înregistrat viteza de 36,7 km/h, cea mai mare dintre toți jucătorii din campionatul englez.

ADVERTISEMENT

Potrivit OptaJoe, fundașul lui Chelsea l-a devansat pe Mohamed Salah până acum, în timpul acestui sezon. Egipteanul a înregistrat viteza de 36,6km/h, la egalitate cu fostul jucător al lui Wolves, Adama Traore.

Cel mai nou fundaș a lui Liverpool, Ibrahima Konate, ocupă locul trei în clasamentul celor mai rapizi jucători din Premier League. Sprintul său a atins 36,2 km/h.

ADVERTISEMENT

Pe locul patru se află la egalitate atacantul lui Aston Villa, Ollie Watkins, și atacantul lui Leicester, Patson Daka. Amândoi au alergat cu viteza de 36,1 km/h.

Care este viitorul lui Antonio Rudiger

Potrivit The Sun, Chelsea ar putea să-l piardă pe fundașul german în detrimentul lui Juventus la sfârșitul sezonului. Contractul lui Rudiger se apropie de final în această vară, în timp ce cota sa de piață este evaluată la 35 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Discuțiile în privința unei noi înțelegeri la clubul de pe Stamford Bridge s-au blocat mai ales în contextul sancțiunilor lui Roman Abramovich.

Antonio Rudiger s-a alăturat lui Chelsea în vara lui 2017, fiind cumpărat cu 25 de milioane de euro de la AS Roma. În ultimele cinci sezoane, el a câștigat numeroase trofee, printre care:

ADVERTISEMENT
  • Cupa Angliei, în 2018
  • Europa League, în sezonul 2017/2018
  • Champions League, în sezonul 2020/2021
  • Supercupa UEFA, în sezonul 2021/2022
  • 2 x Cupa Mondială a Cluburilor FIFA, în 2022

În sezonul curent, Chelsea este poziționată pe locul trei în Premier League, fiind în spatele lui Liverpool cu 10 puncte și la diferență de 11 puncte față de primul loc, Manchester City.

ADVERTISEMENT