Antrenorii Germaniei U21 au explicat cum au învins naționala noastră de tineret: „Am pierdut multe nopţi analizând adversarul”

30.06.2019 | 16:28
Antrenorii Germaniei U21 au explicat cum au invins nationala noastra de tineret Am pierdut multe nopti analizand adversarul

România U21 a avut un parcurs excelent la Europeanul de tineret din Italia și San Marino. Cu toate acestea, tricolorii mici antrenați de Mirel Rădoi s-au oprit în semifinalele Euro U21, după înfrângerea suferită în fața naționalei similare a Germaniei. „Călcâiul lui Ahile” pentru naționala noastră U21 a fost reprezentat de fazele fixe, în urma cărora nemții au înscris de nu mai puțin de trei ori. Unul dintre oficialii germani a explicat că oficialii „Maanschaft-ului” a pierdut nopți întregi pentru a analiza tactica formației lui Mirel Rădoi la astfel de faze.

Germanii au analizat tactica abordată de România la fazele fixe

Secundul Daniel Nedizkowski a explicat pentru presa germană momentele cheie care au adus victoria nemților în fața echipei României U21. Primul dintre ele s-a produs în minutul 51, atunci când Germania a executat un corner din care a ieșit penalty-ul comis de Ianis Hagi:

„Am pierdut multe nopţi analizând adversarul, dar sunt încântat de fiecare dată când ideile noastre sunt puse în aplicare şi funcţionează. Noi am revenit în meci în urma unei faze fixe, la o lovitură de colţ. Nu ne-am antrernat special, dar le-am desenat-o băieţilor, iar schema a stat mereu pe tablă în vestiar. Am remarcat că românii preferă să lase 3 jucători mai avansaţi, iar în mijlocul careului nu e deloc aglomeraţie. Le-am cerut să profite de acest lucru!”, a declarat antrenorul german pentru Bild.

Antrenorii Germaniei u21 au explicat cum a venit victoria împotriva României *foto: hepta.ro
Antrenorii Germaniei u21 au explicat cum a venit victoria împotriva României *foto: hepta.ro

Cum s-au pregătit germanii pentru loviturile libere de la meciul cu România U21

Cât despre loviturile libere și portarul Ionuț Radu, secundul naționalei Germaniei a explicat: „Am studiat cu minuţiozitate mişcările portarului, am văzut că pleacă destul de des la cornere din poartă. La fel, la loviturile libere – am remarcat cum jucătorii români sar ca să anticipeze şutul! De aceea, le-am recomandat să încerce să tragă pe jos pentru a avea culoar”, a mai povestit tehnicianul neamț.

El a făcut referire la golul golgeterului Waldschmidt din finalul partidei, când acesta a trimis printr-o breșă a zidului României, lăsându-l fără replică pe căpitanul naționalei României.

Germania U21 va întâlni în această seară Spania în finala Europeanului de tineret din Italia și San Marino.

3.05 este cota la Betano pentru un penalty în finala Spania – Germania

Tags: