Sport

Scandal în Germania! Antrenorul lui Werder Bremen a demisionat după ce a fost acuzat că a folosit un certificat verde fals

Un nou scandal zguduie fotbalul german! Antrenorul echipei de ligă secundă Werder Bremen a demisionat în urma zvonurilor că ar fi utilizat un certificat fals de vaccinare împotriva Covid-19.
20.11.2021 | 13:27
Scandal in Germania Antrenorul lui Werder Bremen a demisionat dupa ce a fost acuzat ca a folosit un certificat verde fals
ADVERTISEMENT

Conducerea clubului german Werder Bremen a anunțat public demisia antrenorului Markus Anfang, ca urmare a deschiderii unei investigații ce îl vizează în mod direct.

Ancheta a pornit în urma zvonurilor potrivit cărora Anfang ar fi utilizat un certificat fals de vaccinare împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT

Markus Anfang, antrenorul demisionar al lui Werder Bremen, neagă acuzațiile

Markus Anfang, în vârstă de 47 de ani, era la cârma celor de la Werder Bremen de la începutul acestui sezon. El a venit de la o altă colegă de eșalon, Darmstadt, tot din 2.Bundesliga. Anfang o lasă pe Werder Bremen pe locul al optulea în clasament.

Antrenorul a negat acuzațiile care i se aduc: ”Din cauza situației extrem de tensionate pentru club, echipă, pentru mine și pentru familia mea, am decis să-mi reziliez contractul și să părăsesc imediat postul de antrenor principal la Werder Bremen”, a declarat Anfang. Secundul său, Florian Junge, și-a prezentat și el demisia.

ADVERTISEMENT

Plecarea lui Anfang survine cu numai câteva ore înainte de startul partidei din etapa a 14-a, cu Schalke 04, meci derby al ligii secunde care va avea loc sâmbătă, de la ora 21.30, pe Weserstadion din Bremen.

De echipă se va ocupa, temporar, unul dintre asistenții lui Anfang, Daniel Zankovic.

Werder Bremen, departe de promovare

Altădată o obișnuită a eșalonului de elită, fosta campioană a Germaniei, Werder Bremen, este acum în plutonul median din Bundesliga 2.

ADVERTISEMENT

Sub comanda lui Anfang, în acest sezon, Werder Bremen a acumulat 19 puncte, fiind situată pe locul al optulea al ierarhiei.

Anfang reușise să lege o serie de trei meciuri fără eșec: 2-2 șa Sandhause, 1-1 cu liderul St. Pauli și 2-1 la Nurenberg.

ADVERTISEMENT

În Cupa Germaniei, Werder Bremen a fost eliminată în primul tur în care a evoluat, 0-2 la Osnabruck.

În 2.Bundesliga evoluează, la Fortuna Dusseldorf, internaționalul român Dragoș Nedelcu. Din acest eșalon, primele două promovează direct, iar a treia va merge la baraj în dublă manșă cu antepenultima din Bundesliga.

Werder Bremen are patru titluri, 6 Cupe ale Germaniei și o Cupa Cupelor în palmares, echipa retrogradând din elită sezonul trecut.

ADVERTISEMENT
Tags: