Gest de milioane! Antrenorii din Coreea de Nord, surprinşi în timp ce îi încurajau pe sportivii din Sud la Olimpiadă

Tibi Demeter   
in Sporturi
12/02/2018, 19:28
Gest de milioane! Antrenorii din Coreea de Nord, surprinşi în timp ce îi încurajau pe sportivii din Sud la Olimpiadă

Doi antrenori din Coreea de Nord au apărut pe traseul cursei de 15 km + 15 km schiatlon, în timp ce îl susţineau pe un reprezentat al Coreei de Sud, într-un gest care demonstrează din nou faptul că cele două ţări îşi doresc unificarea.

Kim-Eun-ho, fondistul din Coreea de Sud, a fost descalificat în cele din urmă în proba desfăşurată duminică, după ce a fost prins din urmă de către liderul cursei. În ciuda prestaţiei modeste şi a frigului pătrunzător, Kim a fost susţinut pe traseu de către doi antrenori din Coreea de Nord.

Cele două ţări au avut contact oficial cu ocazia Jocurilor Olimpice după 2 ani de pauză

Jocurile Olimpice de la PyeonChang au adus oficialii celor două ţări faţă în faţă, într-o ceremonie oficială după 2 ani. Coreea de Nord şi Coreea de Sud au ajuns la un acord pentru a  participa la deschiderea întrecerii sub steagul Coreei unificate.

Oficialii celor două ţări au ajuns şi la un acord comun prin care echipa de hochei  pe gheaţă să fie reprezentată de sportive din ambele ţări, sub steagul Coreei unificate.   Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in şi Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, au dat mâna şi în timpul ceremoniei de deschidere.

Ştirea MOMENTULUI

Eden Hazard s-a înţeles cu Real Madrid! Cât plătesc spaniolii

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.