Fotbal international

Antrenorul Atalantei face o dezvăluire şocantă. “Am avut coronavirus la meciul cu Valencia!”

31.05.2020 | 10:46
Antrenorul Atalantei face o dezvaluire socanta Am avut coronavirus la meciul cu Valencia
ADVERTISEMENT

Serie A va reîncepe pe 20 iunie şi mai sunt de disputat nu mai puţin de 12 runde până la finişul etapei a 38-a. Printre cei mai motivaţi tehnicieni în apropierea orei restartului se numără şi Gian Piero Gasperini, antrenorul Atalantei, echipă care are din nou mari şanse să prindă un loc de Champions League.

Antrenorul Atalantei s-a simţit foarte rău la meciul cu Valencia şi crede că a avut coronavirus

Gian Piero Gasperini, considerat artizanul marilor succese ale bergamascilor, calificaţi acum în sferturile de finală ale Champions League, a făcut însă o dezvăluire şocantă pentru cotidianul Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Antrenorul de 62 de ani al Atalantei spune că a avut coronavirus, după starea de rău pe care avut-o înainte şi in timpul meciului tur cu Valencia, din optimile de finală, de la Milano, câştigat de echipa sa cu scorul de 4-1 pe 19 februarie.

Antrenorul spune că s-a gândit la moarte

Gian Piero Gasperini nu a efectuat un test pentru a avea confirmarea stării sale fizice alterate în preajma şi în ziua acelui meci, dar e convins că a fost vorba de coronavirus, după cât de rău s-a simţit.

ADVERTISEMENT

„M-am gândit la moarte. M-am simțit rău cu o zi înainte de meciul cu Valencia, iar în ziua meciului, la prânz, am fost și mai rău. Dacă vă uitați la imagini, puteți vedea că nu am arătat deloc bine pe bancă. Era 10 martie. Următoarele două nopți nu am dormit bine. Nu am avut febră, dar nu m-am simțit bine.

A simţit că a depăşit momentul critic la alergarea pe bandă

La fiecare două minute trecea câte o ambulanță, un spital fiind chiar lângă terenul de antrenament. Zici că eram în război! Noaptea mă gândeam ce mi se va întâmpla dacă merg în acel spital. Mi-am zis că nu pot pleca acum, mai am multe de făcut.

ADVERTISEMENT

Era un fel de glumă pentru a mă înveseli, dar chiar m-am gândit la asta. Apoi, pe 14 martie, am avut cel mai greu antrenament din ultimii ani. Am stat o oră pe bandă și am alergat 10 kilometri. M-am simțit puternic, a fost minunat!”, a declarat Gian Piero Gasperini.

Meciul Atalanta – Valencia, bomba epidemiologică pentru Lombardia şi pentru spanioli

De altfel, specialiştii au analizat apoi cauzele care au produs în următoarele zile o adevărată explozie de infectări cu COVID 19 şi au ajuns la concluzia că meciul Atalanta – Valencia a fost o adevărată bombă epidemiologică, pentru că în tribune au fost mai bine de 40.000 de spectatori, câteva mii sosiţi şi de la Valencia.

ADVERTISEMENT

Explicaţia medicilor este susţinută şi de faptul că după acest meci au început necazurile şi la Valencia, unde nu mai puţin de zece persoane au fost depistate pozitiv şi majoritatea au şi avut nevoie de tratament pentru a-şi reveni.

ADVERTISEMENT