Fotbal international

Ce impresie a lăsat Usain Bolt la Dortmund. Va juca la un club cu multe trofee

Usain Bolt şi-a îndeplinit o mare dorinţă, aceea de a face antrenament alături de jucătorii echipei Borussia Dortmund, a doua sa echipă favorită după Manchester United. Află cum a caracterizat antrenorul Peter Stoger evoluţia jamaicanului şi cum va continua acesta în fotbal.
Autor: Sorin Dumitrescu | 24.03.2018 | 13:16
Ce impresie a lăsat Usain Bolt la Dortmund. Va juca la un club cu multe trofee
Usain Bolt este la un pas să semneze primul contract de fotbalist profesionist

În cele din urmă fostul campion mondial şi olimpic (de opt ori) la probe de sprint, jamaicanul Usain Bolt, şi-a îndeplinit un mare vis, acela de a participa la un antrenament al echipei Borussia Dortmund. Evenimentul a avut loc vineri şi Bolt s-a descurcat cel puţin mulţumitor, reuşind o trecere a balonului printre picioarele unui adversar, să înscrie un frumos gol cu capul şi să transforme cu precizie un penalty.

Însă, din punctul de vedere al antrenorului Borussiei, austriacul Peter Stoger, nu e încă suficient pentru ca Bolt să se poată apuca de fotbal în mod profesionist: “Cred că e talentat, dar dacă vrea să joace la nivel înalt, e clar că are de muncit. Fizicul pe care îl are e complet diferit de cel de care are nevoie la fotbal, dar a fost chiar amuzant pentru noi. A fost o plăcere pentru noi să întâlnim un tip ca el şi să lucrăm cu el”.

Bolt va deveni curând jucător de fotbal profesionist

Usain Bolt s-a simţit foarte bine la antrenament, a încercat să respecte cât mai mult din indicaţiile date de Stoger şi personal s-a declarat mulţumit de ceea ce a reuşit. El este hotărât să facă paşi în cariera de fotbalist, deşi e conştient de faptul că este un început destul de târziu de carieră, el fiind trecut de 30 de ani.

Oricum, fiind cu adevărat îndrăgostit de balonul rotund şi dorind să facă acest sport nu numai de plăcere, Usain Bolt a luat din ianuarie decizia de a trece la profesionism adevărat, adică antrenamente şi meciuri oficiale. Şi alegerea sa nu o reprezintă un club de ligă inferioară, cum ar fi crezut mulţi, ci este vorba de un club destul de titrat de pe continentul african. Mamelodi Sundowns, gruparea cu cel mai multe titluri şi cupe în Africa de Sud, după înfiinţarea campionatului în 1996. Mamelodi are 7 titluri şi 4 cupe şi legitimarea fostului mare campion al vitezei a stârnit deja un ecou uriaş printre fanii echipei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!