Sport

Antrenorul care e gata să preia Dinamo și în Liga 2: “Eu trebuia să antrenez acolo de foarte mult timp”

Fostul antrenor al celor de la Academica Clinceni, Ionuț Chirilă, este gata să vină pe banca lui Dinamo și în cazul în care „câinii” vor retrograda din Casa Pariurilor Liga 1.
13.04.2022 | 19:46
Antrenorul care e gata sa preia Dinamo si in Liga 2 Eu trebuia sa antrenez acolo de foarte mult timp
Dinamo se află la 10 puncte de primul loc care asigură menținerea directă în Casa Pariurilor Liga 1 în sezonul viitor. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ionuț Chirilă este perceput ca un dinamovist, iar antrenorul de 56 de ani a declarat în repetate rânduri că este dispus să o antreneze pe Dinamo.

Ionuț Chirilă le atrage atenția jucătorilor alb-roșii: „Dinamo va tremura la gândul că poate retrograda”

Ionuț Chirilă e convins că jucătorii lui Dinamo vor juca cu o presiune uriașă în barajul pentru menținerea în Casa Pariurilor Liga 1, unde ar putea să dea peste Universitatea Cluj sau AFC Hermannstadt: „Meciul ăsta de baraj e o presiune foarte mare. Acolo sunt două echipe de tradiție, Hermannstadt și ‘U’ Cluj”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul e convins că Dinamo ar avea probleme serioase cu „studenții: „E o emulație foarte mare la Cluj. ‘U’ nu are ce pierde. Dinamo va tremura la gândul că poate retrograda”.

Ce dezavantaje poate avea Dinamo în dubla de la baraj: „Din cauza emoțiilor, poate să nu-ți iasă jocul”

Chirilă e convins că oricare ar fi adversarul lui Dinamo de la baraj, aceștia vor avea de partea lor entuziasmul și lipsa presiunii: „Așa cum la Sevilla Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni, când presiunea era la Barcelona. Din cauza emoțiilor, poate să nu-ți iasă jocul. Dinamo are avantajul competiției din Liga 1. Dar cum este și în Cupa României, o competiție a surprizelor”.

ADVERTISEMENT

Ionuț Chirilă e convins că va veni și ziua în care va antrena în sfârșit în Ștefan cel Mare: „Aș prelua Dinamo în Liga 2. Eu trebuia să antrenez Dinamo de foarte mult timp. Nu știam că am fost în cărți înainte să vină Bonetti. M-aș duce, pentru că valoarea unui antrenor este să-l ducă pe jucătorul de 19 ani din 10.000 de dolari pe lună la nivelul lui Deac.

Așa se produce în fotbal. Toată lumea vrea să-i antreneze pe Messi și Ronaldo. Dar ca să ajungi să-i antrenezi pe ăștia trebuie să demonstrezi că ai valoare, crescând jucători”, a declarat Ionuț Chirilă pentru Realitatea Sportivă.

ADVERTISEMENT

Dinamo ar putea scăpa de cei mai puternici adversari la baraj

După ce s-a salvat direct de la retrogradare datorită problemelor financiare de la Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni, „câinii” au noroc chior și în privința posibililor adversari de la baraj.

Rivalii din Ghencea, CSA Steaua București, nu pot promova în Casa Pariurilor Liga 1 și nu vor participa nici la baraj, chiar dacă vor termina pe locul trei sau patru, în timp ce Hermannstadt să confruntă cu mari probleme financiare și se află în insolvență.

ADVERTISEMENT

Astfel, „câinii” ar putea întâlni la baraj pe Concordia Chiajna sau pe Unirea Slobozia, pregătită de dinamovistul Adrian Mihalcea.

ADVERTISEMENT