Sport

FCSB, al doilea transfer al iernii! Antrenorul care l-a „educat” pe Florin Achim, cuvinte de laudă despre noul jucător al lui Gigi Becali: „Mi-am luat o piatră de pe inimă!”. Exclusiv

Ilie Poenaru, omul care l-a antrenat o lungă perioadă de timp pe Florin Achim la Academica Clinceni, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre noul jucător al FCSB-ului.
10.02.2022 | 18:10
FCSB al doilea transfer al iernii Antrenorul care la educat pe Florin Achim cuvinte de lauda despre noul jucator al lui Gigi Becali Miam luat o piatra de pe inima Exclusiv
Ilie Poenaru, omul care l-a antrenat o lungă perioadă de timp pe Florin Achim la Academica Clinceni, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre noul jucător al FCSB-ului
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat, în exclusivitate, că FCSB a ajuns la un acord cu fundașul dreapta, Florin Achim, care rămăsese liber de contract după despărțirea de Academica Clinceni.

Ilie Poenaru, cuvinte de laudă pentru Florin Achim

Ilie Poenaru s-a declarat fericit pentru transferul lui Florin Achim (30 de ani) la FCSB și susține că venirea acestuia la clubul roș-albastru reprezintă o concurență foarte bună pentru Valentin Crețu (33 de ani).

ADVERTISEMENT

„Florin Achim a fost aici, la mine. Mi l-am dorit, atât pe el, cât și pe Chunchukov, cât și pe alți jucători, dar, din păcate, n-am putut să-i transfer. S-au antrenat cu mine, au fost cu mine în Antalya, în pregătire. Din cauza blocării transferurilor, n-am putut să-i legitimez.

Mă bucur pentru Achim, mă bucur că a ajuns la FCSB. Este o șansă a lui și sper să i se ofere acea șansă de care el are nevoie. Cred că, în momentul de față, este o concurență foarte bună pentru Crețu.

ADVERTISEMENT

Sper ca, atunci când va primi șansa, să profite de ea și să demonstreze că poate juca la acel nivel. Vă dați seama că m-aș bucura ca un alt jucător antrenat de mine și educat, fotbalistic vorbind, pentru că a lucrat patru ani sub comanda mea, să ajungă la FCSB. Asta este satisfacția mea cea mai mare”, a declarat Ilie Poenaru, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Ilie Poenaru: „Mi-am luat o piatră de pe inimă, pentru că a ajuns acolo!”

Totodată, Ilie Poenaru susține că „și-a luat o piatră de pe inimă”, odată cu transferul lui Florin Achim la FCSB, deoarece se simțea vinovat pentru faptul că fundașul dreapta era liber de contract.

ADVERTISEMENT

În această iarnă, Florin Achim s-a antrenat sub comanda lui Ilie Poenaru la Gaz Metan. Ba mai mult, tehnicianul medieșenilor a dorit să-l transfere pe acesta, însă mutarea nu s-a mai realizat, din cauza interdicției la transferuri.

„Îi doresc multă baftă și mă bucur că a ajuns acolo. Nu eram cu sufletul împăcat față de el, pentru că el a refuzat două-trei oferte ca să vină la mine și, practic, i-am cam stricat planurile. Și, în momentul acesta, mi-am luat o piatră de pe inimă, pentru că a ajuns acolo, în sfârșit are o echipă unde poate să joace”, a mai spus Ilie Poenaru.

ADVERTISEMENT

Ilie Poenaru: „Achim și Crețu sunt doi jucători diferiți!”

În încheiere, antrenorul celor de la Gaz Metan a declarat faptul că Florin Achim este un jucător care stă foarte bine în defensivă. Însă nu se implică atât de mult pe faza ofensivă, cum o face Valentin Crețu.

„Achim și Crețu sunt doi jucători diferiți. Crețu este un jucător mult mai agresiv, care participă foarte mult la faza de atac.

În schimb, Achim e un alt tip de jucător. E un jucător care, în primul rând, știe ce are de făcut din punct de vedere defensiv. E puternic, inteligent și are un caracter foarte bun. E și un om de vestiar.

Inclusiv pe faza ofensivă poate să creeze superioritate în orice moment, pentru că are o capacitate foarte bună de efort. De asta spun că este o concurență bună pentru Crețu.

Acum, depinde și de el, pentru că trebuie să facă față presiunii care este acolo. Dar, la cum îl știu eu, din punct de vedere mental stă destul de bine”, a încheiat Ilie Poenaru.

Gigi Becali, nemulțumit de Valentin Crețu

Gigi Becali a decis să-l transfere pe Florin Achim deoarece este nemulțumit de evoluțiile lui Valentin Crețu.

La finalul partidei FCSB – FC U Craiova, 2-2, patronul roș-albaștrilor l-a criticat dur pe Crețu, care a greșit la primul gol marcat de olteni.

„Crețu ne-a curățat iar. Chiar am vorbit cu Meme și i-am spus că ne trebuie alt fundaș dreapta, trebuie să găsim altul”, spunea Gigi Becali, la Digi Sport, după remiza cu FC U Craiova.

  • 200.000 de euro este cota lui Florin Achim, conform transfermarkt.com
  • 2 este locul ocupat de FCSB în Casa Pariurilor Liga 1

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Chindia Târgoviște: 2,70 este cota pentru „X2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: