Antrenorul Coronei Brașov, în lacrimi la conferința de presă: „I-am zis doctorului că nu vreau să facă vreo tâmpenie”

Ionut Neamţu    Francisc Oprea   
în Handbal
10/12/2019, 12:50
Antrenorul Coronei Brașov, în lacrimi la conferința de presă: „I-am zis doctorului că nu vreau să facă vreo tâmpenie”
Ion Crăciun, antrenorul Coronei Brașov. Sursă Foto: Captură newsbv

Ion Crăciun, antrenorul Coronei Brașov, a susținut marți o conferință de presă după ce echipa sa a fost exclusă din liga națională și din Cupa EHF din cauza utilizării terapiei cu laser intravenos. Vizibil afectat, tehnicianul chiar a izbucnit în plâns la finalul unui discurs în care a reluat filmul evenimentelor care au dus la penalizarea Coronei.

Antrenorul Coronei Brașov, în lacrimi la conferința de presă

Antrenorul Coronei Brașov dezvăluie că doctorul echipei a fost cel care a insistat pentru folosirea terapiei cu laser intravenos, jucătoarele aflându-se într-o stare de oboseală acută, fiind în mijlocul unei perioade aglomerate.

După discurs, în care a dezvăluit cum s-a ajuns la folosirea metodei de recuperare interzisă de WADA, Ion Crăciun a izbucnit în plâns.

Jucătoarele erau foarte obosite, noi am început competiția în inferioritate numerică, am avut unele jucătoare straine care nu au avut drept de joc așa că unele jucătoare au fost foarte, foarte obosite. Doctorul a început să pregătească recuperarea și m-a sunat într-o zi să-mi spună că a găsit o clinică pentru recuperare.

I-am zis că nu vreau să facă vreo tâmpenie, i-am zis să meargă la conducerea clubului. Am întrebat 10 doctori după aceea și habar nu aveau despre procedura asta. Cine putea ști că în Brașov a venit o clinică care să facă terapie cu laser intravenos”, a declarat Ion Crăciun la conferința de presă.

17 jucătoare de la Corona au folosit terapia

Andreea Chiricuță și Alicia Gogârlă sunt singurele jucătoare de la Corona Brașov care nu au fost suspendate în urma scandalului izbucnit cu doar câteva zile înaintea plecării în Japonia pentru Campionatul Mondial.

17 jucătoare au fost suspendate de forurile conducătoare pentru folosirea terapiei cu laser intravenos, interzisă de WADA.

Ca urmare a scandalului de dopaj, Corona a fost exclusă din campionatul intern de handbal feminin și din Cupa EHF. Locul clubului din Brașov în competiția continentală a fost luat de Gloria Bistrița.

Închide ×