Antrenorul Coronei Brașov, prima reacție după excluderea din competițiile EHF: „Suntem dărâmați cu toții!”

Francisc Oprea   
în Handbal
05/12/2019, 17:34
Antrenorul Coronei Brașov, prima reacție după excluderea din competițiile EHF: „Suntem dărâmați cu toții!”
Ion Crăciun, antrenorul Coronei Brașov. Sursă Foto: Sportpictures

EHF a anunțat oficial că echipa Corona Brașov a fost suspendată din competițiile continentate, în urma scandalului de dopaj în care au fost implicate jucătoarele clubului. După decizia forului continental, antrenorul Ion Crăciun a declarat că vestea a venit ca o adevărată lovitură la Brașov, în condițiile în care Corona urma să participe în grupele Cupei EHF.

Reacția lui Ion Crăciun după anunțul EHF

Forul continental de handbal a decis excluderea Coronei din toate competițiile pe care le organizează, însă brașovenii au termen șapte zile pentru a depune contestație. După primirea veștii, antrenorul echipei, Ion Crăciun, a recunoscut că toți membrii clubului sunt extrem de afectați.

Suntem dărâmaţi cu toţii. Când trebuia să ne bucurăm de munca noastră, a venit această veste. Toată lumea regretă, toată lumea e supărată. Aceste jucătoare tinere n-au nicio vină. Nici acum nu ştim dacă procedura e interzisă sau nu.

Doctorul a vrut să se ducă la ANAD cu actele pe care le are… Trebuie să se ducă înainte de utilizarea tratamentului. Tratamentul n-a fost utilizat pentru sporirea performanţei sportive, ci pentru refacere, a declarat antrenorul pentru Telekomsport.

Două jucătoare au scăpat de suspendare

Andreea Chiricuță și Alicia Gogîrlă au scăpat de suspendare, după ce, în urma audierilor de la ANAD, s-a contastat că nu au folosit terapia cu laser intravenos. Situația celor două fotbaliste rămâne, totuși, incertă, având în vedere că echipa la care sunt legitimate a fost exclusă de EHF din competițiile europene.

Scandalul de dopaj din handbal din handbal a izbucnit cu doar câteva zile înaintea debutului la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Convocate inițial de Tomas Ryde, Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Daria Bucur și Bianca Bazaliu au fost lăsate în afara lotului.

Fără jucătoarele de la Corona Brașov, naționala României va disputa meciul decisiv pentru calificarea în grupele principale, împotriva Ungariei, vineri de la ora 12:00.

Închide ×