Sport
notix pixel id

Antrenorul Dariei Kasatkina, discurs excepţional la Moscova: “Ştii Marele Zid Chinezesc?”

23.10.2018 | 14:00
Antrenorul Dariei Kasatkina, discurs excepţional la Moscova

Daria Kasatkina a câştigat tot după discursul de geniu al antrenorului ei. Rusoaica în vârstă de 21 de ani, considerată una dintre cele mai valoroase tinere jucătoare din circuit, a beneficiat de sfaturile tehnicianului belgian, Philippe Dehaes, care a avut o intervenţie de zile mari pe teren la Kremlin Cup, acolo unde franţuzoaica Alize Cornet îi punea mari probleme elevei sale în turul secund.

Deşi era condusă cu set şi break şi părea că nimic nu o mai poate salva din calea înfrângerii, Kasatkina a apelat la sfaturile antrenorului ei, al cărui discurs a ajuns viral imediat ce a ajuns pentru prima dată pe reţelele de socializare. Rusoaica a dat dovadă de hotărâre foarte mare la revenirea pe teren, totul spre deliciul fanilor ruşi din tribune.

Antrenorul Dariei Kasatkina a avut un discurs motivaţional care a schimbat tot

Dialogul purta de către Kasatkina şi Dehaes a modificat total soarta meciului din turul al doilea la Kremlin Cup, partida terminându-se după două ore şi 24 de minute de joc cu victoria rusoaicei, scor 3-6, 7-5, 6-4. Mai apoi, Kasatkina a câştigat marele trofeu la Kremlin Cup după o finală disputată cu Ons Jabeur. Nu este prima dată când belgianul o ajută decisiv pe eleva lui.

Dehaes: În regulă, văd ce s-a întâmplat. Ţi-ai pierdut complet concentrarea. Ascultă… O să facem lucrurile extrem de simple. Ştii Marele Zid Chinezesc?

Kasatkina: Deci…

Dehaes: Deci ştii Marele Zid Chinezesc? Tu vei fi Marele Zid Rusesc. Este complet nou pe piaţă. Vei fi Zidul Rusesc. Ştii ce înseamnă asta? Ascultă-mă: este solid, este foarte solid şi nu dai niciun punct gratuit! Ţinta este să nu dai niciun punct gratuit. De câte ori poţi, joacă spre forehand, pentru că vei avea nişte mingi mai uşoare. Dar primul lucru: nu dai niciun punct gratuit. Uită-te la mine, Dasha! Vrei să câştigi meciul ăsta?

Kasatkina: Evident că vreau. Vreau să câştig nenorocitul ăsta de turneu!

Dehaes: Ok, ok, ok. E bine. Atunci o vei face. O vei face, îţi jur! Rămâi concentrată, joci simplu şi nu dai niciun punct gratuit. Zero! Zero! Se poate, se poate. Dar trebuie să revii şi să fii concentrată. Vine mingea şi tu trebuie să fii fizic şi psihic acolo, punct cu punct. Hai să o facem!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik