Sport

Antrenorul din SuperLiga care a înfruntat în această vară pe Hapoel Beer Sheva, adversara lui U Craiova: “Au ceva probleme!” Exclusiv

Liviu Ciobotariu, antrenorul celor de la FC Voluntari, a disputat un meci amical în urmă cu doar șase săptămâni împotriva celor de la Hapoel Beer Sheva, adversara Universității Craiova în Conference League.
18.08.2022 | 14:33
Antrenorul din SuperLiga care a infruntat in aceasta vara pe Hapoel Beer Sheva adversara lui U Craiova Au ceva probleme Exclusiv
Hapoel Beer Sheva a terminat pe locul doi în sezonul trecut din campionatul Israelului. Sursă foto: Getty Images
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova întâlnește la Turnu Severin pe vicecampioana Israelului, iar FANATIK a stat de vorbă cu singurul antrenor din fotbalulul românesc care îi cunoaște pe israelieni.

Liviu Ciobotariu știe care este punctul slab al celor de la Hapoel Beer Sheva: „Au ceva probleme în axul central”

Liviu Ciobotariu a acceptat provocarea FANATIK și a analizat următorul adversar al lui Mirel Rădoi în play-off-ul Conference League, Hapoel Beer Sheva: „Am pierdut cu 4-1 într-un amical în luna iulie. O echipă foarte bună, cu o mobilitate excelentă la mijlocul terenului”.

ADVERTISEMENT

„Ciobi” a remarcat forța ofensivă a israelienilor, însă a dezvăluit că Hapoel Beer Sheva are și o slăbiciune importantă: „Au jucători de calitate pentru faza de atac. Au ceva probleme în axul central pe faza defensivă, unde noi am și marcat și ne-am creat multe ocazii, dar sunt o echipă bună”.

FC Voluntari a reușit să le pună probleme, chiar dacă au primit patru goluri, iar „leii” ar putea profita de aceste slăbiciuni cel mai bine într-un sistem cu trei stoperi: „Faza defensivă în general au făcut-o prost pe atacurile poziționale și pe anumite contraatacuri ale noastre. I-am surprins în sistemul în care am jucat noi. Dar Craiova a jucat și ea acum cu trei apărători”.

ADVERTISEMENT

Hapoel Beer Sheva, extrem de periculoasă pe faza de atac: „Au jucători de viteză, creativi, foarte buni”

Liviu Ciobotariu avertizează asupra calității echipei de la mijloc în sus: „În general sunt o echipă bună. Cu o posesie progresivă, în special pe faza de atac. Au jucători de viteză, creativi, foarte buni.

Erau și la început de pregătire. Meciurile amicale nu sunt relevante, dar poți să îți iei niște repere. În mare cam asta despre Beer Sheva”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul celor de la FC Voluntari nu a fost contactat de nimeni de la Universitatea Craiova, însă „Ciobi” e dispus să le pună la dispoziției staff-ului lui Mirel Rădoi și înregistrarea partidei de pe data de 5 iulie: „Nu m-a căutat nimeni de la Craiova deocamdată. Bineînțeles că îi voi ajuta dacă cei de la Craiova mă vor suna. Am și înregistrarea meciului.

E greu de spus ce șanse de calificare au. Nu prea îmi place să vorbesc de alte echipe și să intru în detalii”, a declarat Liviu Ciobotariu, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Lukas Droppa e cel care a reușit să înscrie singurul gol al celor de la FC Voluntari împotriva lui Hapoel Beer Sheva. Israelienii au condus cu 2-1 la pauză, după reușitele lui Itay Shechter (min.35) și Eugen Ansah (penalty, min. 42). În repriza a doua, Beer Sheva a mai marcat două goluri prin Rotem Hatuel (min.56) și Netanel Askias (min.83).

Hapoel Beer Sheva nu a început campionatul și are un lot evaluat la doar 12 milioane de euro

Universitatea Craiova a ajuns deja la al cincilea meci în campionat și are un avantaj important față de Hapoel Beer Sheva, care începe competiția internă abia pe 20 august.

Israelienii au pierdut șase jucători și au făcut cinci transferuri în această vară, cel mai bine evaluat jucătorii fiind atacantul Astrit Selmani, adus pentru un milion de euro de la Hammarby.

Hapoel Beer Sheva mai are doi fotbaliști evaluați la un milion de euro: mijlocașul central argentinian Mariano Bareiro și mijlocașul ofensiv Ramzi Safuri. De cealaltă parte, cel mai bine cotat jucător din lotul Universității Craiova este Andrei Ivan: 1,8 milioane de euro.

Hapoel Beer Sheva s-a calificat în play-off-ul Conference League după ce a câștigat ambele meciuri cu elvețienii de la Lugano: 1-0 și 3-1.

În turul precedent, Hapoel Beer Sheva a trecut de Dinamo Minsk, scor 1-0 și 2-1. Ovidiu Hoban este cel mai important jucător român care a evoluat la israelieni, cu care a câștigat două titluri de campion în perioada 2014-2017.

  • 1-4 a fost rezultatul meciului amical dintre FC Voluntari și Hapoel Beer Sheva

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Hapoel Beer Sheva: 3,45 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT