Sport

Antrenorul Fiorentinei, mesaj înaintea duelului cu Olympiakos din Conference League: ”Finala trebuie jucată cu foc lăuntric”

Olympiakos - Fiorentina este finala Conference League, iar antrenorul italienilor speră ca echipa sa să fi învățat ceva din eșecul de anul trecut.
29.05.2024 | 10:41
Antrenorul Fiorentinei mesaj inaintea duelului cu Olympiakos din Conference League Finala trebuie jucata cu foc launtric
Olympiakos - Fiorentina este finala Conference League, iar antrenorul italienilor speră ca echipa sa să fi învățat ceva din eșecul de anul trecut. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Formația ”viola” a ajuns și sezonul precedent în ultimul act al celei de-a treia competiții europene, însă a fost învinsă de englezii de la West Ham United cu un gol marcat în minutul 90.

Mesajul antrenorului Fiorentinei înaintea finalei de Conference League cu Olympiakos

În conferința de presă premergătoare finalei Conference League dintre Olympiakos și Fiorentina, antrenorul Vicenzo Italiano consideră că echipa sa are de partea sa experiența și vrea ca jucătorii săi să răzbune eșecul din sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

”Singurul lucru diferit față de anul trecut este faptul deja am experimentat anumite lucruri. Șansele sunt egale, ambele formații sunt puternice. În plus, este o finală și fiecare va vrea să câștige trofeul.

Avem ceva experiență, aducem ceva cu noi și trebuie să arătăm asta pe teren. Aud și citesc ce se spune despre noi că este ca o răzbunare pentru ce s-a întâmplat anul trecut, dar nu este vorba de așa ceva. Este doar o altă finală.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să ne uităm în trecut, trebuie să fim atenți și concentrați. Finala trebuie jucată cu foc lăuntric și cu maximă dorință. Anul trecut nu a fost un final bun, dar vom pune acea amărăciune ca să se termine altfel. Suntem pregătiți, avem calitate, dar va fi greu”, a declarat Italiano.

Căpitanul Biraghi vrea răzbunare după eșecul de anul trecut

Jucătorii Fiorentinei sunt hotărâți să aducă al doilea trofeu european din istoria clubului, după Cupa Cupelor câștigată în sezonul 1960-1961, mai ales după eșecul suferit anul trecut în finala Conference League.

ADVERTISEMENT

”Într-o finală, cel mai important este rezultatul. Tot ce contează este echipa, trebuie să lăsăm deoparte aspectele personale pentru a câștiga. Un trofeu la Florența ar fi și mai frumos, aici este mai greu. Ultimul trofeu a fost câștigat cu mai mult de 20 de ani în urmă și se simte dorința fanilor”, a spus Giacomo Bonaventura.

”Cu siguranță ne dorim răzbunare după finala pierdută anul trecut. Cu toții vrem să schimbăm rezultatul față de sezonul precedent. Nu meritam anul trecut să câștigăm. Am făcut mai multe greșeli decât West Ham și am fost pedepsiți pe bună dreptate”, a afirmat căpitanul Cristiano Biraghi.

ADVERTISEMENT

Duelul dintre Olympiakos și Fiorentina se va desfășura miercuri, 29 mai, de la ora 20:00, pe AEK Arena din Atena. De teama incidentelor, autoritățile au luat măsuri excepționale de securitate și au mobilizat aproximativ 5.000 de polițiști.

ADVERTISEMENT