Sporturi

Antrenorul Kohei Oishi, primul aur pentru România la judo. Imnul României a răsunat la Tel Aviv. Video

19.02.2021 | 21:16
Antrenorul Kohei Oishi primul aur pentru Romania la judo Imnul Romaniei a rasunat la Tel Aviv Video
Japonezul Kohei Oishi este marele artizan al primei medalii de aur obținută de delegația României la Grand Slam-ul de judo de la Tel Aviv, el fiind antrenorul lui Alex Raicu. Sursă foto: Facebook Cozmin Gusa
ADVERTISEMENT

Japonezul Kohei Oishi este marele artizan al primei medalii de aur obținută de delegația României la Grand Slam-ul de judo de la Tel Aviv, el fiind antrenorul lui Alex Raicu.

Sportivul român a trecut rând pe rând de austriacul Lukas Reiter, moldoveanul Victor Sterpu, israelianul Tohar Butbul, iar în semifinale l-a învins pe georgianul Nugzari Tatalashvili. În marea finală, Raicu a câștigat în fața italianului Giovanni Esposito.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după succesul românului, președintele FR Judo, Cozmin Gușă, l-a felicitate pe rețelele de socializare.

Japonezul Kohei Oishi, artizanul medaliei de aur a României la Grand Slam-ul de la Tel Aviv

Însă, șeful judo-ului românesc nu l-a uitat nici pe Kohei Oishi, care a lăsat Japonia pentru a fi alături de sportivii noști, și care a contribuit decisiv la prima medalie de aur  a României în Israel.

ADVERTISEMENT

”KOHEI OISHI, JAPONEZUL CU SUFLET DE ROMÂN! Antrenorul Kohei OISHI a luat azi primul aur pentru România, mă bucur mult și pentru el! Cu toate emoțiile de după victoria lui Alex RAICU de azi, Kohei a ținut să înregistreze personal imnul României intonat la Tel AVIV, să ni-l trimită să ne bucurăm împreună.

Inutil să vă mai spun ce bucurie este la prietenii japonezi din Prefectura FUKUOKA, cei care i-au ‘adoptat’ pe judokanii români în ultimii 3 ani. Azi e o zi specială, demult nu s-a mai intonat imnul RO în competițiile sportive internaționale, deci merită să sărbătorim!”, a scris Cozmin Gușă pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Preşedinte al FRJ din 2017, Cozmin  Guşă se pregăteşte pentru al doilea mandat, după cel obţinut în primăvara lui 2017, şi a anunţat că mai are lucruri de rezolvat. Florin Bercean, unul dintre cei mai titrați antrenori din lume, și-a exprimat  susținerea pentru Cozmin Gușă în tentativa acestuia de a obține un nou mandat la președinția FR Judo.

Federația Română de Judo e  alături de sportivii și de antrenorii ei. Forul național a luat notă de admiterea parțială a contestației în decizia finală pe care a dat-o Curtea de Apel Brașov, în procesul care i-a fost intentat fostului antrenor Adrian Croitoru.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Judo vrea ca sportul pe care îl reprezintă să devină  materie opțională în școlile din România, iar în acest sens președintele Cozmin Gușă s-a întâlnit cu Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

ADVERTISEMENT