Sport

Antrenorul Larisei Iordache, despre problemele medicale ale sportivei: ”Tragem până la capăt, Larisa nu renunță la finală”

Larisa Iordache s-a calificat în finala concursului olimpic de gimnastică, dar a plătit un preț uriaș. Va concura pentru o medalie cu entorsa metatarsiană la piciorul stâng.
02.08.2021 | 11:12
Antrenorul Larisei Iordache despre problemele medicale ale sportivei Tragem pana la capat Larisa nu renunta la finala
ADVERTISEMENT

Gimnasta Larisa Iordache s-a accidentat în calificările pentru finala probei de bârnă, singurul aparat la care a ales să participe din cauza mai vechii accidentări la gleznă.

Evoluția româncei a fost impecabilă, dar la coborâre, o execuție cu grad de dificultate ridicat, o întoarcere 180 de grade, Larisa nu a putut ține piciorul în pământ din cauza durerii.

ADVERTISEMENT

Întreaga echipă medicală e focusată pe recuperarea Larisei

În ciuda problemelor fizice vizibile, Larisa Iordache și-a încheiat evoluția obținând nota 14.133, care îi dă dreptul să intre în finala de marți, 3 august.

La câteva minute după ce și-a terminat exercițiul din calificări, Larisa Iordache a ieșit din arenă în lacrimi, șchiopătând. A efectuat un RMN și a aflat verdictul crunt: entorsa metatarsiană.

ADVERTISEMENT

În ciuda durerilor, sportiva nu ia în calcul varianta abandonului. Antrenorul Cristian Moldovan a oferit ultimele detalii despre sportiva sa.

”Tragem până în ultimul moment. Nu ne gândim sub nicio formă ca Larisa să renunțe la finală. O doare piciorul, nu poate să împingă în el pentru coborâre și pentru flick-flack-ul de 360 de grade.

ADVERTISEMENT

A reușit să facă două flick-uri, o piruetă, dar deocamdată e greu. Sperăm să mai scadă intensitatea durerii. Infiltrații a făcut o singură dată la clinica din Satul Olimpic, în rest e pe tratament fizioterapeutic, antiinflamatorii.

Cei din staff-ul medical se ocupă extraordinar de situație, doamna doctor Torje, șeful echipei medicale Dan Tănase, Vasile Oșean de la lotul de canotaj, toți sunt focusați pe recuperarea Larisei”, a detaliat Cristian Moldovan, pentru GSP.ro.

ADVERTISEMENT

Suferința Larisei Iordache

Larisa Iordache a obținut calificarea la JO abia în luna aprilie, încheind calificările din cadrul Campionatelor Europene de la Basel pe locul 4 în întrecerea individuală.

Și în Elveția gimnasta a suferit mult pentru ”biletele” pentru Tokyo. În ziua calificărilor a suferit o criză renală, iar imediat după concurs a fost internată în spital.

De altfel, sportiva suferă de o artroză la nivelul gleznei piciorului stâng de mai multă vreme, acesta fiind și motivul pentru care a renunțat la sportul de performanță vreme de patru ani.

”În afara leziunii din calificări, Larisa are și o artroză care deja exista la gleznă. Dar încercăm să-i ținem psihicul ridicat, astfel încât la concurs să fie la nivelul maxim posibil.

Nu e speriată, fiindcă nu-i e teamă de nicio adversară, ci e dezamăgită că nu se poate pregăti așa cum trebuie”, a mai spus antrenorul Cristian Moldovan, pentru sursa citată.

”Mulțumesc fanilor pentru toată susținerea din ultimele zile, pentru gândurile pozitive și pentru încrederea pe care mi-o oferă și pe care mi-au oferit-o în ultimele zile. Sper din suflet să fim fericiți după finala la bârnă”, a transmis și Larisa Iordache.

ADVERTISEMENT