Sport

Motivele pentru care Alexi Pitu nu joacă mai mult la Bordeaux: „E un adevărat mingicar, dar îi lipsește forța!”

Antrenorul lui Bordeaux, David Guidon, i-a făcut o caracterizare lui Alexi Pitu și s-a arătat încântat de jocul românului, dar consideră că acesta mai are mult de muncit.
24.03.2023 | 14:45
Motivele pentru care Alexi Pitu nu joaca mai mult la Bordeaux E un adevarat mingicar dar ii lipseste forta
Antrenorul lui Bordeaux, David Guidon, i-a făcut o caracterizare lui Alexi Pitu și s-a arătat încântat de jocul românului, dar consideră că acesta mai are mult de muncit. Sursă foto: football-addict.com
ADVERTISEMENT

Mijlocașul a plecat în această iarnă de la Farul la formația din Ligue 2 pentru o sumă de transfer de aproximativ două milioane de euro. Mutarea a fost dezvăluită în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, de Giovanni Becali.

Alexi Pitu, caracterizat de antrenorul lui Bordeaux

La două luni după ce a semnat cu Bordeaux, antrenorul David Guidon s-a arătat încântat de calitățile lui Alexi Pitu, însă a explicat faptul că acesta are nevoie să se îmbunătățească pe partea fizică pentru a prinde un loc de titular.

ADVERTISEMENT

”Scouterii mi l-au propus înainte de pauza de iarnă. Când a sosit, a fost un jucător care ne-a adus multă prospețime. A venit să joace și să se distreze pe teren. A sosit când aveam concurență, s-a descurcat bine în meciurile în care a intrat.

Este un adevărat mingicar, dar a fost un pic mai dificil la antrenamentele de forță. Am vrut să-i arăt că jocul atletic este important în Franța și că trebuie să-și îmbunătățească limbajul corpului. El a observat asta și a înțeles foarte bine ce are de făcut.

ADVERTISEMENT

S-a integrat foarte bine, l-am testat în diferite poziții și în diferite situații pentru a vedea cum se descurcă. Nu am vrut să-l pun în dificultate în anumite meciuri, așa că nu l-am băgat. În ultimul meci (n.r. – 1-0 cu Nîmes), ne-a arătat că este capabil să creeze pericol în ultimii 30 de metri”, a declarat Guidon, pentru France Bleu Gironde.

Alexi Pitu, prima pasă de gol la Bordeaux

Alexi Pitu a jucat în șapte meciuri pentru Girondins Bordeaux în Ligue 2, dar în nici unul dintre ele nu a fost titular. De fiecare dată a intrat pe parcursul reprizei secunde și chiar dacă nu a avut reușite, prestațiile sale au fost mai mereu lăudate.

ADVERTISEMENT

În ultimul weekend, mijlocașul român a ieșit în sfârșit la rampă și a oferit pasa decisivă la unicul gol al partidei pe care Bordeaux a câștigat-o cu Olympique Nîmes, scor 1-0. Pitu a centrat din partea stângă și nigerianul Josh Maja a împins mingea în poartă.

Impresarul Victor Becali a spus la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că fostul jucător al Farului reprezintă pentru francezi un pariu pentru viitor și că antrenorul echipei îi permite astfel să se acomodeze la nivelul de joc din Hexagon, dar pune pe primul plan obiectivul formației, promovarea.

ADVERTISEMENT

Alexi Pitu se află în aceste zile la echipa națională U21 a României, care are două meciuri amicale cu Portugalia, pe stadionul Steaua, vineri, 24 martie, de la ora 19:00, și cu Germania, la Sibiu, marți, 28 martie, de la aceeași oră.

ADVERTISEMENT