Fotbal international

Tudor Băluță, TITULAR în Premier League? Antrenorul lui Brighton e dat pe spate: “Îi vezi ușor calitatea”

22.07.2019 | 14:09

Graham Potter, antrenorul lui Brighton, laudă evoluția lui Tudor Băluță la debutul acestuia în tricoul pescărușilor vinerea trecută. Brighton a învins cu 1-o pe terenul echipei de liga a patra Crawley Town și Tudor Băluță a fost folosit încă din primul minut într-un post mai puțin obișnuit pentru el, cel de fundaș central. Deși a jucat doar prima repriză toată lumea a fost surprinsă plăcut de evoluția sa.

Antrenorul lui Brighton îl laudă pe Tudor Băluță

În special antenorul Graham Potter, care a ținut să remarce în mod deosebit jocul românului: “Este evident că se simte mult mai confortabil la mijlocul terenului, acolo îi place și e obișnuit să joace, dar poți vedea ușor că nu s-a lăsat cu nimic mai prejos nici stând pe spate, în partea dreaptă a unei defensive de trei. Poți, de asemeni, să îi vezi ușor calitatea și precizia pasei și când ajunge în zona lui preferată, în mijloc îți dai seama imediat ce poate”.

Tudor Băluță a fost cumpărat de Brighton în iarna acestui an, pentru suma de 3 milioane euro, dar acum valorează mult mai mult, cu siguranță, după ce a fost printre cei mai buni jucători de la turneul final al CE de tineret din Italia, unde a și marcat un gol în poarta Croației, în primul meci. Încântați peste măsură de siguranța jocului său fanii lui Brighton au început să asalteze rețelele de socializare cu mesaje pentru antrenorul Graham Potter.

Tudor Băluţă a fost foarte apreciat de antrenorul Graham Potter

Tudor Băluță poate juca la fel de bine și fundaș în linie de trei

Ei îi cer imperios antrenorului ca românul să devină un titular indiscutabil la mijlocul terenului, cu el pe teren forța lui Brighton crescând considerabil, precum și calitatea paselor care vin din acest compartiment pentru atacanți. “Tudor Băluță nu are voie să lipsească din primul unsprezece decât dacă are cartonașe sau este accidentat” – este mesajul lor hotărât pentru antrenor.

Probabil că nu va fi nevoie ca fanii să facă pressing la Graham Potter, devreme ce însuși tehnicianul a spus că și-a dat seama de calitățile românului încă de la primele atingeri de balon în tricoul lui Brighton, dar e clar că una înseamnă un meci de pregătire cu o echipă de liga a patra și altele vor fi datele problemei când se va juca în Premier League.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri